Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 15.10.2019

Slaven - ŠD Smokvica 4:0

Ovu nedjelju je Slaven zabilježio i prvu pobjedu u sezoni. U goste je došlo Športsko Društvo Smokvica, koje je prije ovog kola bilo u identičnoj situaciji kao i Slaven. Nakon nedjeljne utakmice su u puno lošijoj situaciji. Po lijepom i sunčanom vremenu, relativno mali broj gledatelja je vidio dva potpuno različita poluvremena, prvo za zaborav, a drugo kao pravu sliku ovogodišnjeg Slavena.

Kao što smo spomenuli, prvo poluvrijeme je bilo loše, jako loše. U stvari, iz ovog teksta ne možete ni zamisliti koliko je to bilo loše, pa ćete nam morati vjerovati da je to bilo vjerojatno najlošije poluvrijeme Slavena ikad. Bez igre, bez ideje, tek sa sporadičnim pokušajima ubacivanja pred gol gostiju. Vrh svega, ili dno, je bio promašen penal u 15. minuti. Lopta je gostujućeg obrambenog igrača pogodila u ruku, slučajno, ali lijep poklon, činilo se. Ivan Pulić je pucao jako loše, golman obranio i odbio loptu, a iz ponovnog pokušaja, s tri-četiri metra je lopta otišla preko gola.

Gledatelji se ipak nisu razbježali nakon prvih 45 minuta, i za to su nagrađeni. Od prve minute nastavka Slaven je krenuo žustro. Trković je nabacio s desne strane, Obradović dočekao loptu na drugoj stativi, ali je bio malo preblizu i nije stigao reagirati. Minutu kasnije kopija prethodne prilike, ali je Goran Obradović primio loptu na 7-8 metara i preciznim udarcem doveo Slaven u vodstvo. Ista igra se nastavila i dalje, redale su se prilike, a Đuro Trković je u 62. minuti sam izborio priliku i na kraju i poentirao za 2:0. Samo tri minute kasnije Obradović je opet u akciji i povećava rezultat na 3:0 nakon asistencije Grgića. Konačnih 4:0 postavio je Toni Mostahinić u 75. minuti. Nakon kornera, nije uspio uputiti udarac glavom, ali je zato loptu smirio i lijepim udarcem lijevom nogom pogodio sami kut gola Korunića.

Prema prikazanoj igri u nastavku moglo je biti i još golova, tako da je blijedi dojam prvog poluvremena pao u zaborav. Dobra vijest je da je Slaven i u ovako oslabljenom sastavu, s nekim nestandardnim igračima uspio zabilježiti lijepi rezultat. Na golu se po prvi put nakon dugo vremena pojavio Mijo Mihaica, treći golman ove sezone, ali prvi bez primljenog gola. A u Amsterdam su (na probu u Ajax) pošli Ivo Mostahinić, Paulo Vukić, Pero Macan i Marin Mortižija, vratit će se za sljedeće kolo. Kažu da najbolje šanse ima Vukić, ali službeno ćemo znati više detalja tek u zimskom prijelaznom roku.

Sljedeće kolo Slaven gostuje kod aktualnog lidera Orebića, i inače teško gostovanje, a pogotovo u ovakvoj situaciji, pa se ipak prije okrećemo sljedećoj domaćoj utakmici protiv ONK metković.

Nakon četiri kola, Slaven se pomaknuo sa začelja: 1. Orebić 10, 2. Žrnovo 8, 3. Croatia 8, 4. ONK Metković 7, 5. Sokol 7, 6. Hajduk 1932 6, 7. Gusar 4, 8. Župa dubrovačka 4, 9. Slaven 4, 10. Maestral 4, 11. Konavljanin 1, 12. ŠD Smokvica 1

Sve rezultate naše lige i kompletnu tablicu možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Raspored svih utakmica Slavena od ove sezone možete pogledati u Google Kalendaru, možete ga dodati u svoj Google Kalendar (u dnu ekrana tipka "[+] Google Calendar"), ili preuzeti u ICS formatu, tako da ne propustite ni jednu utakmicu.

Gruda, 13.10.2019.

Slaven - ŠD Smokvica 4:0 (0:0)

Slaven: Mijo Mihaica, Marino Zalokar (od 72' Domagoj Metković), Matej Grgić, Antun Šmanjak (od 76' Antun Macan), Toni Mostahinić, Zoran Curić (od 32' Niko Bratoš), Tomislav Grubešić, Goran Obradović, Ivan Pulić, Đuro Trković (od 68' Niko Štaka), Jurica Ivanković (od 76' Dominik Nikić Čakar)

ŠD Smokvica: Ivan Korunić, Ivan Tomašić (od 68' Ante Salečić), Ivan Pecotić, Ivan Tomić, Marko Braišić, Mateo Živković, Ivan Žuvela, Ivan Mihovilović, Ivica Grbeša (od 66' Mladen Salečić), Željko Franić, Ivan Laus (od 46' Antonio Pecotić)

Suci: Ivan Limov, Marin Pavlović, Denis Musulin

Strijelci: 1:0 Goran Obradović - 47', 2:0 Đuro Trković - 62', 3:0 Goran Obradović - 65', 4:0 Toni Mostahinić - 75'