Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 15.04.2019

Slaven - Croatia 1:0

Još jednu pobjedu Slaven je zabilježio na domaćem terenu, i to protiv lidera Croatie iz Gabrila, čime je nastavio odličan niz rezultata. Ako kojim slučajem ne znate, jer mi nismo pisali o tome, prošle nedjelje je Slaven pobijedio tada drugoplasiranog Gusara u Kominu 1:0. Strijelac je bio isti kao i jučer, a i prije dvije sedmice, stručnjak za slobodne udarce - Ivan Pulić! Ivan sad ima četiri gola u tri utakmice, uspjeh kojim može posramiti i Cristiana Ronalda!

Početak utakmice je uglavnom protekao u odmjeravanju snaga, s puno igre po sredini i prema zadnjim redovima. Moramo primjetiti da Croatia igra jako lijepo od noge do noge, i disciplinirano, što prošlih sezona nije bio slučaj, zato vjerojatno imaju i tako dobre rezultate. Prvi su zaprijetili gosti preko Hodžića, a njegovu priliku dobrim istrčavanjem je zaustavio Dominik Miljak na golu Slavena. I Slaven se malo oslobodio, pa su uglavnom po lijevoj strani pokušavali doći do gola gostiju, a u jednom takvom napadu oboren je Ivanković na dvadesetak metara, a Ivan Pulić je preciznim udarcem od stative, doduše u golmanovu stranu, pogodio za vodstvo domaćih.

Nastavak utakmice je donio sličnu igru, i opet malo bolje goste, s puno posjeda lopte i pokušaja, ali bez konkretnog udarca na gol. Sve pokušaje je uspješno čistila obrana domaćih. Pred kraj je ta ofanziva bila na vrhuncu, ali Slaven je u obrani jučer bio bez greške i mreža je ostala netaknuta. U zadnjoj minuti susreta Ivanković i Žanetić su se malo pokoškali, nije izgledalo ništa ozbiljno, ali sudac Hausvička je oba dvojicu poslao na hlađenje direktnim crvenim kartonima.

Uz standardnu foto-galeriju, za ovu prigodu imamo i video snimku gola, koju su snimili Đironi, točnije Ivo Mostahinić, a mi smo je bezobzirno i bez pitanja uzeli i objavili. Neće se on ljutit.

Nakon odigranog 17. kola, Slaven je sad već na 3. mjestu, što je dobar napredak, a kompletni poredak je: 1. Croatia 38, 2. Župa Dubrovačka 36, 3. Slaven 34, 4. Gusar 32, 5. Metković 31, 6. Konavljanin 20, 7. Orebić 18, 8. Žrnovo 16, 9. Hajduk 1932 15 (-2), 10. Sokol 15, 11. Grk 14, 12. ŠD Smokvica 13 (-2)

Sljedeću nedjelju Slaven gostuje u Smokvici, s obzirom na zadnje rezultate moramo reći da je favorit, ali utakmice u gostima su uvijek nezgodne. Više o našoj ligi možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 14.04.2019.

Slaven - Croatia 1:0 (1:0)

Slaven: Dominik Miljak, Marino Zalokar, Toni Mostahinić, Antun Šmanjak, Ivan Pulić (od 79' Matej Grgić), Niko Bratoš, Paulo Vukić (od 68' Antun Macan), Pero Macan (od 58' Tomislav Grubešić), Jurica Ivanković, Đuro Trković (od 83' Jurica Ljubenko), Goran Obradović
Trener: Nikša Miličić

Croatia: Mate Boras, Matej Nađ, Borna Tikvica, Damir Hodžić, Tomislav Marinović, Pero Ševo, Maro Kalauz, Vlaho Grbešić, Ivan Kristović (od 46' Marin Žanetić), Josip Zadro, Domagoj Ljubišić (od 88' Mateo Vodopić)
Trener: Frane Lojić

Suci: Robert Hausvička, Anita Nenada, Roberto Urban

Strijelac: 1:0 Ivan Pulić - 28'

Crveni kartoni: Jurica Ivanković (Slaven) - 90', Marin Žanetić (Croatia) - 90'