Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 03.03.2019

Konovizija 2019 - Pobjednik je Toni Mostahinić za Mikuliće!

Pobjednik drugog izdanja Konovizije je Toni Mostahinić i to za Mikuliće! U prepunoj "Kristalnoj dvorani" Doma kulture na Grudi u petak je nastupilo šesnaest finalista, a Toni je od glasova žirija dobio najviše bodova, čak 134, drugi je bio Davor Čupić sa Zvekovice sa 113, a jedan bod manje od 100 dobio je Vlaho Baule iz Komaja.

Po već ustaljenom običaju, nakon malo uvodne priče, prigodnog video uratka kojim su predstavljeni svi izvođači, i podsjećanja na lanjskog pobjednika Mata Dimnića - Oluju, mikrofone su preuzeli izvođači. Dali su sve od sebe, na sve načine su se pokušali više svidjeti publici i žiriju, tako da smo vidjeli i veliki broj dobro osmišljenih scenskih nastupa! Publika je to prepoznala i bila je glqsna u svojoj podršci, a vidjeli smo i veliki broj transparenata s porukama podrške.

Najavljivači su kao i u polufinalu bili Toni Čeović i Mija Švago, a iz "Kamare za verduru" se javljao uživo Juraj Magud uvijek sa zanimljivim sugovornicima i zanimljivim temama.

I ove večeri organizator je pripremio posebne nagrade, za životno djelo čovjeku koji je svirao otpočetka Prvog pljeska i 40 godina pratio mnoge pjevače i pjevačice, a lani je upravo on pratio sve izvođače na prvom izdanju Konovizije, Franu Šmanjku. A druga nagrada je otišla Neviju Krešiću, za koga je i namijenjen dio prihoda od ulaznica, jer i ove godine Konovizija ima humanitarni karakter. Treća nagrada je nagrada Libertas TV-a, koji su odradili direktni prijenos, a od 25.02. do kraja finala su imali organizirano i SMS glasanje. Najviše SMS glasova je prikupila Katarina Pavlović za Zastolje.

Glasanje je opet bilo jako uzbudljivo, iako se Toni vrlo rano izdvojio na vodećem mjestu, ipak je bilo raznoraznih previranja u poretku. Kao i do sad, na velikom ekranu smo pratili reakcije iz Green room-a i na grafici pratili stanje bodova sve do zadnjeg glasa.

U finalu su nastupili redom: Stijepo Đerđi (Đurinići), Darko Stipić (Pridvorje), Tihomir Šakota (Pločice), Marija Stojanović (Čipili), Davor Čupić (Zvekovica), Pero i Mato Barbijer (Poljice), Vlaho Baule (Komaji), Jakša Ćebo i Kristina Knežević (Karasovići), Vlaho Kordić (Cavtat), Miho Trković (Gruda), Katarina Pavlović (Zastolje), Božo Brailo (Duba Konavoska), Nikša Fiorović (Obod), Toni Mostahinić (Mikulići), Stanka Vodopić (Lovorno) i Luka Rilović (Radovčići).

I ovaj put posuđujemo slike s Libero portala omiljenog nam fotografa Željka Tutnjevića

Sve vijesti i fotogalerije pogledajte na Libero portalu SPEKTAKL NA GRUDI Toni Mostahinić iz Mikulića pobjednik je Konovizije! (FOTOGALERIJA) ), FOTOGALERIJA: Finalna večer Konovizije 2019. u 69 slika i GLEDATELJI ODABRALI Nagrada Libertas televizije uručena Katarini Pavlović.