Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 02.12.2018

Libertas vratio učeničke linije za Grudu i Cavtat

Još jedna vijest iz Libertasa, ovaj put dobra. Kako piše na stranicama grada Dubrovnika, društvo Libertas Dubrovnik d.o.o. od 1. siječnja 2019. godine prevozit će učenike osnovnih škola Gruda i Cavtat, čime će se broj školskih linija gradskog prijevoznika u županijskom prometu popeti na ukupno pet.

Naime, kako javljaju iz Društva, Libertas je u postupku javne nabave za prijevoze učenika osnovnih škola koji provodi Dubrovačko-neretvanska županija osigurao prijevoz za navedene dvije nove škole u Općini Konavle, a zadržao postojeće linije za OŠ Župa dubrovačka, OŠ Slano i OŠ Primorje.

Novi ugovori osigurat će Libertasu učenički prijevoz na području općina Konavle, Župa dubrovačka i Dubrovačko primorje u četverogodišnjem razdoblju, odnosno do 1. siječnja 2023. godine, a financijski gledano vrijedni za cjelokupno ugovorno razdoblje vrijedni su 14.448.325,00 kuna.

Podsjetimo, Libertas Dubrovnik d.o.o. obavlja prijevoz učenika osnovnih škola u gradskom i županijskom prometu, a što je usluga regulirana posebnim ugovorima s Dubrovačko-neretvanskom županijom i Gradom Dubrovnikom. Do 2017. godine u županijskom prometu Društvo je održavalo osam školskih linija, no na natječaju 2016. godine zadržali su tek tri škole. „Preotimanje“ većine linija od strane privatnih prijevozničkih tvrtki izazvalo je dosta negodovanja u javnosti te je upravo stoga značajan povratak dijela izgubljenih linija u portfelj Libertasa.