Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 12.11.2018

Slaven - Grk 2:1

Još jedna pobjeda Slavena na domaćem terenu, u 8. kolu je Slaven ostvario i petu domaćinsku pobjedu, a i ona gostujuća je bila na Gnjilama, pa tako možemo reći da Slaven ove sezone na Gnjilama ima 100-postotni učinak. Do pobjede se došlo teže nego se očekivalo, zato ne valja nikad podcijeniti protivnika. Ipak, vrijedni bodovi su tu, iako je prikazana igra bila možda i najlošija ove sezone.

Prvo poluvrijeme je bilo vrlo izjednačeno, bez pravih prilika ni s jedne, ni s druge strane. Iz jedne od rijetkih dobrih akcija, u 15. minuti Zalokar je pucao glavom nakon nabačaja Grgića, ali ravno u golmana. Ostale zanimljivosti u prvom dijelu su bile manje nogometne, neke sudačke odluke su pruzročile veliku nervozu na obje strane, pa je bilo nekoliko nelijepih scena, ali sve skupa ipak nije otišlo predaleko.

Uspio se Slaven malo reorganizirati na poluvremenu, pa smo u drugom dijelu gledali puno opasniji Slaven. A pomogla je i velika greška golmana gostiju koji je već u 2. minuti nastavka napravio veliku grešku, i jedan loš nabačaj Metkovića je nakon nespretne reakcije Poljanića završio u golu. 100-postotnu priliku za povećanje vodstva je u 65. minuti imao Ivanokvić, nakon odlične akcije i povratne lopte Grubešića, ali je s vidine penala ispio prebaciti cijeli gol. Kazna je stigla tri minute kasnije, kad je Kljunak zabio prelijep gol za izjednačenje. U 74. minuti Vukić je imao priliku, ali je gostujuća obrana izbacila loptu s gol crte. Kako se bližio kraj, tako je i Slaven bio opasniji. Zadnjih pet minuta gosti nisu izlazili iz svog šesnaesterca, tri kornera za domaće, gužva ispred gola, ali lopta nije htjela u gol. A onda je u sudačkoj nadoknadi Baldo Perak s desnog boka odlično našao nečuvanog Ivana Pulića na tri metara isprad gola, kojemu nije bilo teško zabiti za pobjedu.

Zanimljivost je da je ovo bila 100-ta utakmica u dresu Slavena za Tomislava Grubešića, i za tu prigodu je dobio i prigodan poklon, koji su mu uručili Luka Deranja i Nikša Miličić.

Nakon osam odigranih kola, stanje na tablici je sljedeće: 1. Metković 19, 2. Gusar 18, 3. Slaven 18, 4. Croatia 18, 5. Župa Dubrovačka 15, 6. Orebić 14, 7. ŠD Smokvica 7 (-2), 8. Grk 7, 9. Konavljanin 7, 10. Žrnovo 5, 11. Sokol 4, 12. Hajduk 1932 3 (-2)

Sljedeću nedjelju Slaven gostuje u Vela Luci, Hajduku ne ide baš dobro, ako se skupi dobra ekipa, mogao bi se donijeti i koji bod. Više o našoj ligi možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 11.11.2018.

Slaven - Grk 2:1 (0:0)

Slaven: Pero Kapetanić, Marino Zalokar (od 46' Baldo Perak), Matej Grgić, Antun Šmanjak, Domagoj Metković, Niko Bratoš, Paulo Vukić, Pero Macan (od 80' Marin Mortižija), Tomislav Grubešić, Jurica Ivanković, Ivan Pulić
Trener: Nikša Miličić

Grk: Vlatko Poljanić, Jure Tomić, Juraj Violić, Dragan-Edi Marić, Ivan Memunić, Hrvoje Bogdanović, Mario Bartulović, Darko Škobić, Mario Ivanković, Mateo Kljunak, Tomislav Storelli
Trener: Dubravko Marinović

Suci: Robert Hausvička, Mato Obšivač, Urban Roberto

Strijelci: 1:0 Domagoj Metković - 47', 1:1 Mateo Kljunak - 68', 2:1 Ivan Pulić - 90+1'