Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 30.10.2017

Slaven - Župa 1:2

U osmom kolu Slaven je zabilježio i prvi poraz na domaćem terenu. Bolji je bio aktualni prvak, Župa dubrovačka, i to u svakom pogledu, ne samo rezultatski. Obično je Slaven ekipa kojoj nedostaje sreće ili preciznosti, ali ovaj put to se dogodilo gostima, jer su se još barem tri-četiri puta našli u odličnim prilikama, ali nisu uspjeli pogoditi mrežu, nego su na kraju i primili gol. Nama je drago da je tako, a bilo bi nam još draže da su primili još barem jedan, ali što je tu je.

Utakmica je počela s dvadesetak minuta zakašnjenja, kasnili su suci. Valjda su zaboravili okrenut ure. Slaven je prvi priprijetio, ali je od Iva Mostahinića brži bio golman Milina. Brzo su gosti preuzeli igru, i u 15. minuti preko Velimira Kajbe poveli. Vidjelo se da njihova igra ima glavu i rep, i držali su kontrolu većim dijelom prvog poluvremena, ali Slaven je ipak prijetio, više stihijski, ali dovoljno da se Župa ne opusti. Ipak, prave prilike su izostale.

Na samom početku drugog dijela jednu odličnu dugu loptu je u šesnaestercu Župe fino smirio Vukić, ali je pri pokušaju finte krivo stao i ozlijedio se, što je dodatno otežalo Slavenovu situaciju. Gosti su brzo povećali vodstvo, pored nemoćnog Mihaice Lekaj je prvo pogodio prečku, a lopta mu se odbila na nogu i iz drugog pokušaja je bio uspješan. Gosti su nastavili pritiskati, ali su bili preležerni u napadu i samo su ljutili trenera i svoje navijače. Kako je vrijeme odmicalo, očito je padala snaga igračima, a palo je i sunce, pa je vjetar postao i hladniji, i kad smo svi samo čekali zadnji zvižduk suca, u gužvi pred golom Župe lopta se odbila do Penića kojemu s dva metra nije bilo teško loptu poslati u mrežu za počasni gol Slavena.

Nije bilo lako gledati ovu utakmicu, protivnik je pokazao da su prava ekipa i da nisu zaludu lani bili prvaci, a Slaven se još muči s pronalaskom svoje igre. Stalni izostanci igrača svakako tome doprinose, ali nadamo se da će uskoro i to doći na svoje mjesto. Sljedeće kolo gostujemo u Smokvici, tu se možemo nadati kojem bodu.

Nakon osmog kola Slaven je pao na osmo mjesto, a tablica je: 1. Neretva 19, 2. Hajduk 1932 19, 3. Gusar 19, 4. Orebić 17, 5. Župa Dubrovačka 17, 6. Konavljanin 15, 7. ONK Metković 13, 8. Slaven 12, 9. Croatia 9, 10. Maestral 6, 11. Grk 6, 12. Jadran 1929 5, 13. Žrnovo 3, 14. Omladinac 0. Više o našoj ligi možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 29.10.2017.

Slaven - Župa dubrovačka 1:2 (0:1)

Slaven: Mijo Mihaica, Boris Čupić, Marino Zalokar, Paulo Vukić (od 50' Dario Penić), Tomislav Grubešić, Domagoj Metković, Pero Macan, Antun Šmanjak, Ivo Mostahinić, Ivan Pulić (od 88' Juraj Paljetak), Đuro Trković (od 46' Luka Glavić)(
Trener: Vinko Čikato

Župa dubrovačka: Antoni Milina, Marko Šečer, Pero Grbić, Mario Runje, Zvonimir Čikato (od 23' Kristijan Prkut, od 46' Božo Raguž), Viktor Lekaj, Velimir Kajba (od 75' Dominik Krmek), Bruno Lonza (od 88' Marko Grgurević), Josip Vidić (od 69' Toni Soldić), Nemanja Mijodanić, Matej Perović
Trener: Milan Petrović

Suci: Robert Hausvička, Mato Bajurin, Roberto Urban

Strijelci: 0:1 Velimir Kajba - 15', 0:2 Viktor Lekaj - 52', 1:2 Dario Penić - 90+2'