Kolumne

Anketa
18.02.2019
Tko je najseksi natjecateljica Konovizije?

Mihaela Mikulandra
Kristina Knežević
Stanka Vodopić
Katarina Pavlović
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 24.01.2017

Gruda 1984. – prilog iz emisije "Prijatelji Glazbe"

Neki dan smo slučajno na YouTube-u nabasali na video naziva "Prijatelji Glazbe", koji je sniman 1984. u Konavlima i u Župi. Video traje pola sata, a u tih pola sata ima 2 isječka od po 2 minute o grudskoj limenoj glazbi, pa smo se mi odlučili, kao pravi lokal patrioti, izdvojit taj dio o Grudi i postat ga na naš YouTube kanal, iako vam toplo preporučamo da pogledate cijeli video.

U ovom videu možete vidjeti grudsku limenu glazbu kako maršira pro Grude izvodeći pjesmu prigodnog naziva "Marš Kozaračkih Proletera" kompozitora Avda Smajlovića, te pjesmu "Marjane Marjane" koju izvode ispred Bratoša kuće. Također u videu možete vidjeti i izjave Mata Kneževića (predsjednik KPD-a "Jedinstvo" Gruda) i Miša Bratoša (rukovodilac pogona) o osnivanju i ustroju tadašnjeg KPD-a "Jedinstvo" (kasnije KUD "Jedinstvo", pa KUD "Gruda").

Inače, emisija "Prijatelji Glazbe", scenarista Tonka Jovića, se prikazivala u periodu 1971-1986. na TVZ, današnji HTV, a ovaj video je isječak iz emisije koja je posvećena Župi i Konavlima, a snimana je 1984/85.

Mislimo da smo vam dosta rekli, a sad vas ostavljamo da 4 minute uživate u videu.