Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 14.03.2016

Slaven - Maestral 4:2

Prva ŽNL se nastavila ove nedjelje, a po rasporedu u prvom kolu gost na Gnjilama je bio Maestral. I bio je dobar gost, kakvog se samo poželjeti može, s Grude je ispraćen s čak četiri gola u mreži, ali dva je i ostavio u domaćoj mreži. Utakmica je naravno bila podijeljena na sva poluvremena, a po jedno je pripalo svakoj ekipi. Ipak, Slaven je bolje iskoristio svoje poluvrijeme i stekao prednost od 3 gola koju gosti do kraja nisu uspjeli stići. Vidjelo se po igri da je prvenstvo tek na početku, a bilo je i nervoze, pa su tako obje ekipe nagrađene s po jednim crvenim kartonom.

Prije samog početka utakmice održana je minuta šutnje nedavno preminulog Nika Miljaka, bivšeg igrača, trenera svih uzrasta, dugogodišnjeg funkcionera kluba, dopisnika za novine, i velikog zaljubljenika u nogomet, koji će nam svima nedostajati.

A od prvog zvižduka, Slaven je krenuo furiozno i u samo 5 minuta Tikivca je zatresao mrežu gostiju dva puta, od čega se gosti nisu uspjeli oporaviti cijelo poluvrijeme. Čak štoviše, Tikvica je potpuno preuzeo stvari u svoje noge, i nije dao mira obrani Mestrala, stalno im je bježao i pokušavao prema golu. U 30. minuti je iz jednog u nizu prodora, odigrao povratnu loptu na nekih 15-ak metara na koju je naletio Grubišić i povećao vodstvo na 3:0. U 43. minuti je igrač gostiju Zubonja nesportski laktom udario domaćeg igrača, i za to opravdano dobio crveni karton, ali je na burno reagiranje gostujućih igrača preburno reagirao Perak pa je i on dobio crveni karton, i umjesto da imamo prednost igrača više, obje ekipe su u drugo poluvrijeme krenule oslabljene.

U drugom poluvremenu su domaći igrači malo stali, valjda su se zadovoljili velikim vodstvom, pa su gosti preuzeli igru i počeli konkretnije prijetiti Čirjaku. Nakon nekoliko pokušaja, uspjeli su postići gol, s desne strane je u šesnaesterac ušao Zarev, pucao u bliži kut, a lopta se od stative i Matinih leđa odbila u gol. Onda se opet malo trznuo Tikvica, i nije se dugo čekalo na gol. Nakon samo pet minuta Tikvica je nakon solo prodora odlično pucao sa vrha šesnaesterca i lijepo pogodio za 4:1. Gosti su opet smanjili rezultat, i opet je to bio Zarev, prelijepim udarcem s nekih 17-18 metara je pogodio same rašlje. Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao, ali su se redale prilike na obje strane, malo bolje su bile gostiju, ali je Mate Čirjak dva puta odlično reagirao i očuvao rezultat.

Nakon 12. kola Slaven se nije pomaknuo na ljestvici, ali su se pomakli drugi, pa nam tablica izgleda ovako: 1. GOŠK sa 29 bodova, 2. Gusar 20, 3. Konavljanin 20, 4. Croatia 20, 5. Maestral 19, 6. Metković 18, 7. Župa dubrovačka 17, 8. Slaven 16, 9. Orebić 12, 10. Hajduk 1932 11, 11. Grk 9, 12. Jadran 1929 7. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 13.03.2016.

Slaven - Maestral 4:2 (3:0)

Slaven: Mate Čirjak, Tomislav Grubešić (od 82' Željko Batista), Ivo Mostahinić (od 85' Toni Mostahinić), Paulo Vukić, Baldo Perak, Antonio Čupić (od 74' Antun Macan), Antun Šmanjak, Pero Ševo (od 64' Đuro Trković), Borna Tikvica, Pero Macan, Božo Boras (od 58' Ivan Pulić)
Trener: Admir Bijedić

Maestral: Hrvoje Marević, David Buljubašić, Ivan Salvković (od 46' Luka Plećaš), Denis Bezer, Marin Rakić (od 46' Toni Kuran), Miroslav Vučković, Andrija Bebić, Elvis Zarev, Darko Jerković (od 46' Antonio Galov), Marko Lovrenčić, Radenko Zubonja
Trener: Stipe Nikolić

Suci: Frano Palfi, Željko Andričić, Nikša Dominiković

Strijelci: 1:0 Borna Tikvica - 3', 2:0 Borna Tikvica - 5', 3:0 Tomislav Grubešić - 30', 3:1 Elvis Zarev - 59', 4:1 Borna Tikvica - 64', 4:2 Elvis Zarev - 67'

Crveni kartoni: Baldo Perak (Slaven) - 43', Radenko Zubonja (Maestral) - 43'