Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 16.10.2017

Slaven - Grk 2:1

U četvrtoj utakmici na domaćem terenu Slaven je zabilježio i četvrtu pobjedu. Nova tri boda, sad ukupno lijepih dvanaest, su zarađena teško, iako uz veliku premoć, ali i uz puno propuštenih prilika. Pred malobrojnom publikom domaći igrači su većim dijelom utakmice bili dominantna ekipa, ali su se gosti iz Potomja dobro branili, a uz to su imali i malo sreće. Ipak, Slaven je pod novim vodstvom pokazao da će ove sezone na domaćem terenu teško predati bodove.

Prvo poluvrijeme je proteklo potpuno u znaku crvenih, gosti su rijetko prelazili na polovicu Slavena, a i tad nisu ozbiljno zaprijetili. S druge strane ispred gola Grka je stalno bila gužva, a u prilikama su se nalazili Ivanković, Šmanjak, Mostahinić i Pulić, koji je imao i odličnu priliku u 12. minuti kad je glavom gađao sam kut, a golman Utovac odlično reagirao i vršcima prstiju loptu odbio van okvira gola. Međutim u 40. minuti ni on nije mogao ništa, Ivo Mostahinić je bio precizan i doveo Slaven u vodstvo, u najbolje vrijeme, prije odmora.

A nakon odmora, gosti su krenuli furiozno i na prepad već u 46. minuti postigli gol za izjednačenje, nakon jednog prodora i ubačene lopte s lijeve strane, golman Saltariću nije uspio prihvatiti loptu, a na odbijanac je naletio Stipe Čirjak (ne znamo je li što našem Mati). Ovaj gol je šokirao domaće pa su se gosti još dva tri puta našli u sličnim situacijama, ali nisu više imali pravu priliku. Nakon desetak minuta stanje se vratilo na ono početno, i opet su se redale prilike ispred gola gostiju. U 60. minuti u izglednoj situaciji se našao Ivo Mostahinić, oči u oči s golmanom Grka, koji je izašao kao pobjednik. Pritisak je urodio plodom u 79. minuti, Pero Macan je iz okreta s ruba šesnaesterca pogodio sam kut za 2:1. Do kraja se još dva puta u prilici našao i Luka Glavić koji je ušao u 85. minuti, ali je njegov udarac u 90. minuti završio na prečki.

Spomenuli smo novo vodstvo, a za one koji ne znaju od prošlog kola trener Slaven je Vinko Čikato (do tad pravog trenera i nije bilo), što svakako doprinosi stabilnosti i sigurnosti ekipe, a što su i pokazali na prošlom gostovanju gdje su protiv Metkovića čak i poveli 2:0, ali su domaći uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist. Sljedeće kolo nas opet vodi u neretvanski kraj, Gusar je domaćin u Kominu, a znamo da Gusar na svom terenu ne pruža prilike.

Nakon odigranih šest utakmica Slaven je na petom mjestu, a tablica lige je: 1. Orebić 14, 2. Neretva 13, 3. Hajduk 1932 13, 4. Gusar 13, 5. Slaven 12, 6. Konavljanin 12, 7. Župa Dubrovačka 11, 8. Croatia 9, 9. ONK Metković 7, 10. Maestral 6, 11. Jadran 1929 5, 12. Grk 3, 13. Žrnovo 3, 14. Omladinac 0. Više o našoj ligi možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 15.10.2017.

Slaven - Grk 2:1 (1:0)

Slaven: Tomi Saltarić, Baldo Perak (od 35' Pero Macan), Domagoj Metković, Tomislav Grubešić, Marino Zalokar (od 89' Matija Kovačević), Antun Šmanjak, Paulo Vukić, Boris Čupić, Ivo Mostahinić, Jurica Ivanković, Ivan Pulić (od 85' Luka Glavić)(
Trener: Vinko Čikato

Grk: Ivan Utovac, Matej Marević (od 53' Mario Ivanković), Duje Mihaljević (od 83' Juraj Violić), Ivan Šutalo, Rade Ljubišić, Mario Bartulović, Denis Deak, Filip KOstelac (od 66' Frano Vlahušić), Tomislav Storelli (od 86' Ivo Andričević), Marko Utovac, Stipe Čirjak
Trener: Ante Grljušić

Suci: Anita Nenada, Frano Palfi, Frano Knego

Strijelci: 1:0 Ivo Mostahinić - 40', 1:1 Stipe Čirjak - 46', 2:1 Pero Macan - 79'