Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 25.09.2017

Konavljanin - Slaven 3:0

Nakon dva dobra rezultata na domaćem terenu, na prvom gostovanju, i to baš u susjednim Čilipima, Slaven je doživio i prvi poraz u sezoni, a nakon prikazane blijede igre nije se drugo moglo ni očekivati. Po uglavnom sunčanom vremenu, uz par polijetanja aviona, domaći su očekivano krenuli agresivnije i brzo poveli, a ostatak utakmice uglavnom čuvali rezultat i vrebali prilike iz kontre, koje su se naravno pojavile, a oni su ih bez većih problema iskoristili.

Kao što smo rekli u uvodu, Konavljanin je od početka krenuo agresivno, baš kao i svake sezone na svom terenu. U drugom napadu, već u četvrtoj minuti nakon dubokog ubačaja na gol-aut liniju i povratne lopte na drugu stativu, sam se našao Davorin Krešić i lagano glavom pospremio loptu u mrežu za veselje domaćih. U istom ritmu se i nastavilo, pa je u nekoliko navrata obrana Slavena jedva čistila ispred svog gola, a najbolju priliku je imao Pero Opušić čiji je jak udarac iskosa ispod same prečke Tomi Saltarić odbio u korner. Nakon početnog nesnalaženja, Slaven je ipak uspio povezati par lopti i u nekoliko situacija doći pred gol domaćih, ali je nedostajalo ideje u završnici, domaći su dobro blokirali sve pokušaje.

U drugom poluvremenu druga slika, Slaven je imao inicijativu od početka, Konavljanin se uglavnom branio, što im i nije bilo previše teško, ali rijetko su izlazili iz svoje polovice, i nekako smo se nadali golu za izjednačenje. Međutim, dogodilo se upravo suprotno, manjak igrača u obrani Slavena su domaći odlično iskoristili u 69. minuti, iz brze kontre je odlično uposlen Opušić koji je sam neometan preciznim prizemnim udarcem povećao vodstvo, a iz slične situacije je Đurković desetak minuta kasnije postavio i konačnih 3:0.

U ovoj utakmici se vidjela sva neuigranost, ali i šarolikost sastava, jer su u prve tri utakmice nastupale dosta različite postave, pa vjerujemo da će i igra doći kad se ekipa stabilizira. Blijeda predstava Slavena u Čilipima sigurno neće privući navijače na Gnjile sljedeće nedjelje, ali činjenica da u goste dolazi Omladinac bi mogla, ipak je riječ o ekipi koja objektivno ne bi smjela prouzročiti probleme.

Tablica nakon tri odigrana kola izgleda ovako: 1. Neretva 9, 2. Orebić 9, 3. Hajduk 1932 9, 4. Gusar 9, 5. Slaven 6, 6. Croatia 6, 7. Župa Dubrovačka 4, 8. Maestral 3, 9. Grk 3, 10. Konavljanin 3, 11. Jadran 1929 1, 12. ONK Metković 0, 13. Žrnovo 0, 14. Omladinac 0. Više o našoj ligi možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Čilipi, 24.09.2017.

Konavljanin - Slaven 3:0 (1:0)

Konavljanin: Mate Boras, Kristijan Čižek, Marko Trtoman, Niko Gbešić, Toni Miljanović, Mario Musladin, Goran Šorgić (od 89' Pavo Veselić), Davorin Krešić (od 76' Tomislav Odak-Blasco), Pero Opušić, Marko Đurković, Ivan Milić
Trener: Mario Matić

Slaven: Tomi Saltarić, Baldo Perak, Matej Grgić (od 46' Karlo Pali), Antun Šmanjak, Domagoj Metković, Pero Macan (od 62' Antun Macan), Boris Čupić (od 46' Ivan Pulić), Paulo Vukić, Đuro Trković (od 60' Marino Zalokar), Jurica Ivanković, Ivo Mostahinić
Trener: Pero Kapetanić

Suci: Anita Nenada, Željko Andričić, Mate Obšivač

Strijelci: 1:0 Davorin Krešić - 4', 2:0 Pero Opušić - 69', 3:0 Marko Đurković - 80'