Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 17.09.2017

Slaven - Žrnovo 4:0

U drugoj utakmici na domaćem terenu u goste nam je došlo Žrnovo, koje, uz sav respekt prema klubu i treneru, ipak nije ozbiljan protivnik kojeg bi se na Grudi trebalo bojati. Uz ozbiljan pristup i veliko zalaganje igrača, rezultat nije izostao, pobjeda od 4:0, neki bi rekli visoka, ali u usporedbi s drugim rezultatima kola i nije baš. Pogoci su se ravnomjerno rasporedili u oba poluvremena, i to među četiri različita strijelca, a svaki od njih je svojim nastupom to u potpunosti i zalužio.

Od početka se Slaven postavio kao pravi domaćin, nije gostima dao niti šanse, tako da cijelo prvo poluvrijeme gotovo da nisu ni izašli iz svoje polovice. Pritisak Slavena je jačao, pa je prvu priliku imao Ivo Mostahinić, negdje u 15. minuti, pucao je pored gola. Par minuta kasnije i Pulić se našao u prilici glavom, ali nije bio precizan. Ubrzo je uslijedio i udarac Ivankovića, opet pored gola. Sredinom poluvremena je počela padati i kiša, a to kao da je dalo dodatni polet domaćima pa je u 31. minuti Ivo Mostahinić iskoristio neopreznost obrane gostiju i doveo Slaven u vodstvo. Desetak minuta kasnije nakon nabačaja s desne strane najviši je u skoku bio Antun Šmanjak i povećao vodstvo na 2:0.

Gosti su se u nastavku malo više aktivirali, kao da su ih primljeni pogoci probudili pa su oni bili dominantnija ekipa prvih desetak minuta drugog poluvremena. Ali jedna velika greška, nesporazum obrane i neodlučnog golmana Žrnova, gurnuli su u priliku Ivana Pulića koji zaobilazi vratara Batinovića i skroz iskosa preciznim udarcem povećava vodstvo na 3:0. Taj pogodak je unio malo stabilnosti u igru, a kako je do kraja padala snaga igračima, a domaći su ipak imali više izmjena na raspolaganju, opet se igra preselila pred gol gostiju. Jedno izvrsno proigravanje u prazan prostor, i situaciju "1 na 1" s golmanom gostiju, savršenim lobom u pogodak je pretvorio neumorni Jurica Ivanković, i postavio u 80. minuti konačni rezultat.

Stopostotni učinak na početku prvenstva je očekivan, i prikazana igra ulijeva optimizam za nastavak prvenstva, ako se ekipa malo stabilizira, jer još uvijek nekoliko igrača nedostaje ili nema kontinuitet. Za sljedeće kolo se očekuje povratak par standardnih igrača, i sljedeće nedjelje u Čilipe bi trebala poći još jača ekipa, a očekujemo naravno i domaće navijače.

Nakon dva odigrana kola poredak na tablici je sljedeći: 1. Neretva 6, 2. Orebić 6, 3. Hajduk 1932 6, 4. Slaven 6, 5. Gusar 6, 6. Croatia 6, 7. Grk 3, 8. Župa Dubrovačka 3, 9. Maestral 0, 10. ONK Metković 0, 11. Jadran 1929 0, 12. Žrnovo 0, 13. Konavljanin 0, 14. Omladinac 0. Više o našoj ligi možete pogledati na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 17.09.2017.

Slaven - Žrnovo 4:0 (2:0)

Slaven: Tomi Saltarić, Matej Grgić (od 73' Luka Mekiš), Paulo Vukić, Antun Šmanjak, Boris Čupić, Niko Bratoš (od 67' Luka Glavić), Pero Macan (od 46' Karlo Pali), Ivan Pulić, Jurica Ivanković, Ivo Mostahinić (od 58' Nikša Dragić), Baldo Perak (od 58' Marino Zalokar)
Trener: Nikša Miličić

Žrnovo: Mate Batinović, Ivan Cebalo, Frano Jeričević, Nikola Biliš, Toni Milović (od 70' Adrian Didović), Vito Andrijić-Klose, Ivan Tomović, Andrej Korica (od 46' Mario Didović), Denis Poša, Denis Šeparović, Željko Šain (od 67' Juraj Skokandić)
Trener: Nikša Skokandić

Suci: Frani Palfi, Anita Neneada, Ivan Limov

Strijelci: 1:0 Ivo Mostahinić - 31', 2:0 Antun Šmanjak - 40', 3:0 Ivan Pulić - 56', 4:0 Jurica Ivanković - 73'