Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 03.04.2017

Slaven - Croatia 1:2

Drugi put u desetak dana Croatia je na Gnjilama bila bolja od Slavena. 22.03. u kupu je pobijedila 1:0, a jučer sa 2:1. Iako se od lokalnog derbija puno očekivalo, pa se čak i okupilo prilično puno gledatelja i navijača (obiju ekipa), povoljan rezultat je ipak izostao, iako je bilo nadohvat ruke. Ipak, nedostatak snage u drugom poluvremenu je bio presudan, pa su svi golovi postignuti u prvome dijelu.

Od početka utakmice Croatia je nametnula svoju igru i bila je puno opasnija pred golom Slavena, i nakon dvije dobre prilike Croatie, Mateo Vodopić je iskoristio treću u 24. minuti i donio prednost Gabrilanima. Nije dugo prošlo i Mario Mostina je lijepim udarcem iz daljine pogodio pod prečku, iako po sredini gola pa ovaj gol ipak ide na dušu Mati Čirjaku. I onda su se tek Slavenovi igrači probudili i ubacili u višu brzinu, i na brzinu smanjili vodstvo. Nakon ubačaj s desne strane, Šmanjak je prebacio loptu glavom do Iva Kovačevića koji je s pet metara spremio loptu iza leđa Grgurevića. Stvorili su domaći još poneku priliku, bilježimo udarce Šmanjka i Grubešića, ali nije bilo promjene.

U drugom poluvremenu je Slaven prikazao nešto bolju igru od gostiju, ali je bio evidentan pad snage kod obije ekipe, pa sve skupa nije tako lijepo izgledalo. Napadi su bili više stihijski, ali se i s takvom igrom stvorilo ponešto prilika ispred gola Croatie, ali nije bilo preciznosti u završnici. Gosti su uglavnom igrali na kontre, i jednu takvu je Mate odlično skinuo Tikvici u 65. minuti u situaciji jedan na jedan. Na žalost, pritisak Slavena do kraja utakmice nije urodio plodom, a sudac nije dodano ni minute nadoknade iako je objektivno trebao. Nije da bi to išta pomoglo Slavenu, ali samo kažemo.

Ovo je prvi domaći poraz Slavena ove sezone, a nakon i druge utakmice u gostima koja je izgubljena u zadnjoj minuti (točnije, u 93. minuti u Vela Luci) Slaven ja pao za još jedno mjesto. U sljedećem kolu Slaven je slobodan, pa će se igrači valjda stići malo odmoriti i psihički i fizički se pripremiti za nastavak.

Tablica lige nakon odigranih 18. kola je: 1. Župa dubrovačka ima 40 bodova, 2. Croatia 35, 3. Gusar 30, 4. Orebić 29, 5. Maestral 28, 6. Slaven 26, 7. Grk 25, 8. Metković 23, 9. Hajduk 1932 21, 10. Jadran 1929 17, 11. Konavljanin 14, 12. Žrnovo 5 i 13. Omladinac 5. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 02.04.2017.

Slaven - Croatia 1:2 (1:2)

Slaven: Mate Čirjak, Marino Zalokar (od 69' Božo Čupić), Matej Grgić (od 38' Baldo Perak), Tomislav Grubešić, Toni Mostahinić, Ivan Pulić, Nikša Dragić (od 77' Željko Batista), Antun Šmanjak, Ivo Kovačević, Pero Macan, Antonio Čupić (od 46' Đuro Trković)
Trener: Zdenko Adamović

Croatia: Marko Grgurević, Marin Žanetić, Pero Ševo (od 65' Kristijan Čižek), Frane Lojić, Dominik Žarak, Tomislav Marinović, Mario Mostina, Josip Zadro (od (77' Vinko Zvrko), Mateo Vodopić, Vlaho Grbešić (od 79' Nikša Milković), Borna Tikvica (od 61' Maro Kalauz)
Trener: Ivica Zadro

Suci: Ante Kosor, Luka Liković, Mate Obšivač

Strijelci: 0:1 Mateo Vodopić - 24', 0:2 Mario Mostina - 31, 1:2 Ivo Kovačević - 35'