Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 06.03.2017

Slaven - Župa 0:0

Prva utakmica "proljetnog" dijela sezone se odigrala na Gnjilama, u goste Slavenu je došao lider, Župa. Po teškom vremenu, jakoj kiši i vjetru, i teškom terenu malobrojni gledalji su mogli vidjeti ipak puno akcije, ali na žalost nije bilo golova. Ispočetka, dok se teren još dobro držao, bilo je i nešto igre, ali kako je vrijeme odmicalo, teren je bio sve natopljeniji, loptu je bilo sve teže kontrolirati, a čak su se i crte sve slabije i slabije vidjele, tako da ih na kraju praktički nije ni bilo.

Ipak, u prvom poluvremenu smo zabilježili nekoliko prilika, najizgledniju za domaće je u 19. minuti propustio Ivo Mostahinić nakon sjajnog solo prodora Jurice Ivankovića, koji je pretrčao pola terena i idealnom loptom našao Iva, koji se nije dobro snašao pred golom, iako se odlično ubacio iza gostujuće obrane. Za goste je desetak minuta kasnije jednako dobru priliku promašio Velimir Kajba, iako neometan pucao je pored gola. Stekli smo dojam da je Slaven ipak imao više pokušaja, ali do kraja poluvremena nije bilo više pravih prilika.

U drugom poluvremenu su se uvjeti za igru dodatno pogoršali, pa je bilo još manje pokušaja razigravanja, više se napadalo stihijski, kako je teren dopuštao. I u takvim vremenskim prilikama Slavenovi igrači su nekoliko puta dolazili pred gol Miline, a najviše se u svojim prodorima isticao Ivanković. Ni Župa nije ostala dužna, njima pripada najizglednija prilika drugog poluvremena, ali su oba dva pokušaja u istom napadu blokirali domaći igrači i golman Čirjak. Iako smo dojma da je Slaven imao malo više šansi, neriješeni rezultat je najrealniji.

Od ove polusezone Slaven ima novog-starog trenera, Antu Volarevića je zamijenio Zdenko Adamović, koji je Slavena trenirao i prije par godina. Spomenuti ćemo i jednu zanimljivost s terena, ne viđa se često da se ozlijedi - sudac. Glavni sudac Andričić se ozlijedio u 71. minuti, pa je umjesto njega utakmicu kraju privela prva pomoćnica Anita Nenada. Za ozljedu je kriv loš teren, kao i za ozljedu igrača Župe Čikata, pa smo pod dojmom da je utakmica trebala biti prekinuta prije kraja zbog uvjeta koji za bili na granici regularnosti.

Slaven je zadržao 4. mjesto, a Župa prvo. Tablica lige nakon odigranih 14. kola je: 1. Župa dubrovačka ima 30 bodova, 2. Croatia 26, 3. Orebić 24, 4. Slaven 23, 5. Gusar 21, 6. Maestral 20, 7. Hajduk 1932 18, 8. Metković 17, 9. Jadran 1929 16, 10. Grk 16, 11. Konavljanin 11, 12. Žrnovo 5 i 13. Omladinac 5. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 05.03.2017.

Slaven - Župa dubrovačka 0:0

Slaven: Mate Čirjak, Baldo Perak, Matej Grgić, Tomislav Grubešić, Toni Mostahinić, Pero Macan, Ivo Mostahinić (od 60' Ivan Pulić), Antun Šmanjak, Ivo Kovačević (od 90' Matija Kovačević), Jurica Ivanković, Nikša Dragić (od 76' Pavo Kuliš)
Trener: Zdenko Adamović

Župa dubrovačka: Antoni Milina, Pero Grbić, Josip Vidić, Velimir Kajba (od 90' Dominik Krmek), Ante Kovačić, Zvonimir Čikato (od 80' Mario Bartulović), Božo Raguž (od 75' Toni Soldić), Petar Kraljić (od 46' Marko Grgurević), Nemanja Mijodanić, Goran Smolčić, Matej Nađ
Trener: Josip Papić

Suci: Željko Andričić, Anita Nenada, Hrvoje Orešković