Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 19.12.2016

Danas pro Grude

Neznam, nijesam ti ja od velikijeh riječi, ja sam ti više 'nako za sjes' u kafanu i kako bi neki rekli filozofirat', kras' bogu dane, ali kažem idem štogoć prova' napisat, ne znam kad sam zadnji put nešto napiso, bit će u školi kad smo pisali školske zadaće, u stvari jesam lani neđe pokonjemu dundu u Dubrovački napiso 2 crtice, a ni to nijesam napiso nego prepiso od nekoga samo promijenio ime.

Bio sam danas pro Grude i moram rijet da su je lijepo okitili, baš danas kad sam bio su stavjali neki bor Franu Šmanjku ispod kuće, neki čudni bijeli bor pa se mislim što je ovo, ali onda sam ga vidio maloprije kako svjetli i moram rijet da je baš fin, ma baš fino figura.

Ja sam ti na Grudi svaki dan barem 3-4 puta, pođem ti nekad u Boža ali sam ti najvolio u Slobe, ma je sad zatvorila, pa ćemo viđet kako će bit kad mali Ivo otvori. Ja ti ne pijem kafe, ma ke, nijesam u životu to kusio, ja sam ti na lozi ili na pivi, a ako se što primezi može i bevanda, crna dabome, bijelo nijesam i neću akobogda nigda kusit.

Ja ti neću rijet ko sam, ali ako si po Grudi znaš me, rekli bi oni pametni da sam ujutro inventar u Slobe a popodne u Boža, a ako nijesi s Grude i po Grudi isto me znaš, ja sam ti oni koji je ima bit dese' godina na Grudi na Svetoj Neđeji do Grašu dvije prdejuske pro gubičine i finuo u ćuzi zamalo. Zamisli ti, mene bi u ćuzu a on pjeva onu da smo se svi smijali '92. godine?? Ko se smijo?? On će meni o '92. godini kad sam ja po vas dan bio na čuki, spavo u vreći, a on meni ide pjevat da smo se svi smijali "te '92. godine", ma ajde tamo...

Ženio se nijesam, nijesam ti ja o' tega, pušti me stat, ne mogu ti ja to, ali imo sam ti ja žena, iš, nema se obranit, a i sad ti ja idem po zabavama, svaka ti je zabava moja, od Gromače do Pičeta, svaku zabavu ti zatvorim, tu mi nema ravnoga. Ja da oću ja se još mogu oženit, imam kad, još nijesam napunio 50, tek sam ove godine ušo u 50-u, e. Trenutno sam ti nezaposlen, a da oću mogu nać poso đe me vo'ja, mogo sam radit u policiji, ali mi se nije dalo, nudili su mi i na aerodromu visoku poziciju ali nekako neznam, nije to za mene, nego sad eto živit o te braniteljske mirovine i imam ti doma sredio sam 2 apartmana nego ih još nijesam počeo afitavat, neka malo, neću ti ja to nikome davat, pa da mi uzima proviziju za nešto što sam se ja krvavo promučio i napravio s ovih mojih 10 prsta, nego ću ja to sam iznajmljivat, neću ni na internet, pa da mi i to naplatu, nego ću to dat Caru da mi stavi u Dubrovački, na 2-3 jezika i eto.

Bome sam dobro napiso, boje nego školsku zadaću, a tamo sam piso kako sam šego dub, nego bio mali pa nijesam zno s koje bande vaja šegat, a ja ga šego s krive bande pa vas pao babi na kokošinjac, one kokoši vanka pa ih kučak sve zaklo! Uf, što sam onda od ćaće fasovo!! Za tu školsku mi je drugarica dala 2, a kako neće kad je bila članica partije!!!

Uzdrav'je vam ovi Božići, sreće, vese'ja, zdrav'ja i 'jubavi, a za drugo ćemo lako!