Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 20.11.2016

Slaven - Konavljanin 3:0

Nastavlja se niz Slavenovih dobrih rezultata, a današnja pobjeda nad vječitim lokalnim rivalom je puno vrijednija od osvojena tri boda. Prošla dva kola nismo popratili izvještajima zbog raznih obaveza, ali pobjeda doma 3:1 protiv Jadrana 1929 u 9. kolu i 2:2 u Žrnovu (iako je i tu Slaven trebao pobijediti) su bili samo uvertira za najbolji rezultat do sad. Danas je Slaven bio bolja ekipa u svim segmentima igre od Čilipljana i potpuno zasluženo pobijedio. Kako se i moglo očekivati, bila je to teška utakmica, s puno prekida, puno borbe, ali bez puno prilika, i na kraju s tri gola u mreži Konavljanina.

Utakmica je od samog početka imala borbeni predznak, a gosti su po svom običaju vršili pritisak na suca i pretjerivali u reakcijama. Tako su već u 11. minuti tražili isključenje nakon starta Tonija Mostahinića, za koji je dobio žuti karton, potpuno opravdano. Za to vrijeme Slavenovi igrači su se bavili igrom, i u tome su bili bolji, imali više loptu i inicijativu, ali bez prave prilike. Svoju prvu pravu priliku su imali gosti u 36. minuti, ali je odlično reagirao Dominik Miljak. U sljedećem napadu Slavena Jurica Ljubenko je odlično primio loptu na 25 metara, ogradio se i napravio sebi prostor, precizno naciljao i pogodio desni kut Borasovog gola za vodstvo 1:0.

U nastavku slična slika kao u prvom poluvremenu, s još više prilika Slavena. U 75. minuti je s dvadesetak metara pucao Antun Šmanjak, Borasu se lopta odbila, a akciju je odlično pratio Ivo Kovačević i odbijenu loptu pospremio u mrežu za novo slavlje domaćih. Gosti su se onda malo trgnuli, pa su imali i jednu stativu, ali točku na "i" je u zadnjoj minuti sudačke nadoknade postavio Toni Mostahinić. Nakon kornera, na drugoj stativi loptu je primio Pulić, namjestio se i pucao, obrana gostiju je nekako izbila u zrak, a najviše je skočio Mostahinić i poslao loptu u mrežu za konačnih 3:0.

Tablica lige nakon 11. kola je: 1. Župa dubrovačka ima 20 bodova i utakmicu manje, 2. Croatia 20, 3. Maestral 19, 4. Slaven 19, 5. Orebić 17, 6. Gusar 16, 7. Jadran 1929 15, 8. Metković 14, 9. Grk 13, 10. Hajduk 1932 12, 11. Konavljanin 7, 12. Omladinac 5 i 13. Žrnovo 4.

Još su dva kola do kraja jesenskog dijela prventsva, a sljedeće kolo Slaven igra u Kominu protiv Gusara. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 20.11.2016.

Slaven - Konavljanin 3:0 (1:0)

Slaven: Dominik Miljak, Baldo Perak, Matej Grgić, Ivan Pulić, Toni Mostahinić, Pero Macan (od 60' Ante Volarević), Antun Šmanjak, Paulo Vukić, Jurica Ljubenko (od 80' Marino Zalokar), Pavo Kuliš (od 55' Ivo Kovačević), Ivo Mostahinić (od 46' Hrvoje Šimičić)
Trener: Ante Volarević

Konavljanin: Mate Boras, Miho Miljanović, Tomislav Odak-Blasco, Niko Grbešić, Marko Đurković, Antonio Konsuo (od 80' Ivo Zorić), Marko Trtoman, Juraj Veraja (od 60' Leo Bogdanović), Pero Opušić, Davorin Krešić, Mario Musladin
Trener: Mario Matić

Suci: Renato Lacić, Robert Hausvička, Mario Njerš

Strijelci: 1:0 Jurica Ljubenko - 37', 2:0 Ivo Kovačević - 75', 3:0 Toni Mostahinić - 90+2'