Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 12.09.2016

Župa - Slaven 2:0

Počela je nova sezona nogometnog prvenstva I. ŽNL Dubrovačko-Neretvanske županije, kao što smo najavljivali Slaven je u prvom kolu gostovao u Župi. Iako smo se nekako nadali pozitivnom rezultatu, a to je sve osim poraza, dogodilo se baš suprotno, domaćin je pobijedio 2:0. Iako bi po rezultatu mnogi rekli da je to bila čista pobjeda, nije to bilo baš tako jednostavno. Istina, Župa je prikazala nešto bolju igru, točnije koncentraciju, i po jako lošem, grbavom terenu se bolje snašla od Slavena.

Prvo poluvrijeme je bilo vrlo izjednačeno, inicijativa se prebacivala s jedne strane na drugu, s ipak više pokušaja domaćih prema vratima Slavena, ali Kapetanić je uspješno i bez većih problema otklanjao opasnosti. S druge strane, Slavenovim igračima je falila završnica, vidi se da od lani nedostaje Borna Tikvica, ili Antonio Čupić, tako da su i trenutci kad se stvorila inicijativa prema domaćem golu ostali bez pravog pokušaja, tek par ubačaja ili nepreciznih udaraca iz daleka.

U drugom poluvremenu je bilo slično, ali su domaći preko Žustre iskoristili jednu nepažnju i slabu koordinaciju obrane Slavena, i jedan relativno lagani više ubačaj nego udarac, je prevario Kapetanića. Unatoč primljenom golu, nije se igra Slaven puno promijenila, i dalje je sve bilo vrlo izjednačeno, na momente je sve skupa čak i vrlo dobro izgledalo, ali ne i konkretno. Konkretniji su opet bili domaći. U 70. minuti je jedna u obrani odlično osvojena, pa loše predana lopta završila u nogama Kalauza, koji se prošetao po rubu šesnaesterca i nakon što je izbacio trojicu igrača Slavena, lijepim udarcem prebacio Kapetanića, i pogodio pod samu prečku za konačnih 2:0.

Svima je jasno da je ovo tek prvo kolo, neki igrači fale, neki su novi, pa iako se nije puno promijenila ekipa se još mora uigrati, a i novi trener je tu koji još treba razraditi svoje ideje s ekipom. Vidi se da potencijala ima, ekipa nam izgleda bolje nego lani, trener je vrlo aktivan na utakmici i vjerujemo da će rezultat brzo doći, već u sljedećem kolu.

Tablica nakon prvog kola i ne prikazuje baš previše, pa je tako prva Župa, a zadnji Slaven, svi ostali su između: 1. Župa dubrovačka 3 boda, 2. Gusar 3, 3. Croatia 1, 4. Grk 1, 5. Hajduk 1932 1, 6. Jadran 1929 1, 7. Konavljanin 1, 8. Omladinac 1, 9. Maestral 1, 10. ONK Metković 1, 11. Žrnovo 0, 12. Orebić 0, 13. Slaven 0. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Čibača, 11.09.2016.

Župa dubrovačka - Slaven 2:0 (0:0)

Župa dubrovačka: Antoni Milina, Josip Raguž (od 71' Toni Soldić), Marko Šečer, Nemanja Mijodanić, Damir Žustra (od 57' Dominik Krmek), Josip Vidić (od 80' Ivan Puljić), Bruno Lonza, Božo Raguž, Goran Smolčić, Matej Nađ, Maro Kalauz (od 82' Marko Grgurević)
Trener: Josip Papić

Slaven: Pero Kapetanić, Baldo Perak (od 46' Pero Macan), Matej Grgić, Domagoj Metković (od 70' Hrvoje Šimičić), Toni Mostahinić, Antun Šmanjak, Tomislav Grubešić, Antun Macan (od 81' Željko Batista), Ivo Kovačević (od 53' Jurica Ivanković), Pavo Kuliš (od 66' Jurica Ljubenko), Ivo Mostahinić
Trener: Ante Volarević

Suci: Željko Andričić, Neven Tomičić, Mate Obšivač

Strijelci: 1:0 Damir Žustra - 52', 2:0 Maro Kalauz - 70'