Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 21.07.2016

Izvučeni parovi za Gruda Open 2016

Sinoć je u predivnom ambijentu centralnog terena Gruda Opena pred stotinjak prisutnih gledatelja i predstavnika ekipa održano izvlačenje parova natjecanja. Kako je prijavljeno rekordnih 85 ekipa, tako je trebalo odabrati i prikladan sustav natjecanja kojim ni jedna ekipa ne smije biti zakinuta, a trajanje turnira ne smije biti predugo. Izbor je pao na kvalifikacijske utakmice uz repasaž za poražene, kojim se dobiju 64 ekipe u glavnom turniru. Te 64 ekipe igraju dalje po knock-out principu do kraja. Na ovaj način svaka ekipa će odigrati barem dvije utakmice, što je i bio glavni cilj.

Dakle, 84 ekipe igraju kvalifikacije, a jedni su Srećkovići koji idu direktno među 64. Ta jedna ekipa je ona koja je ostala nakon izvlačenja 42 para. Od 42 para se dobije 42 pobjednika (naravno, koliko bi drugo) i isto toliko poraženih. Poraženi zatim igraju međusobno u repasažu, i tako se dobije još 21 ekipa, koja se pridružuje 42-jici pobjednika i Srećkovićima, za ukupno 64 ekipe. Nastavak natjecanja ima eliminacijski karakter, što znači da poražene ekipe ispadaju iz daljnjeg natjecanja, sve do polufinala, gdje poraženi igraju za 3. mjesto.

Inače, izvlačenje je vodio nezaobilazni Jure Magud, za zapisničkim stolom su bili Romualdo Miljak i Jure Paljetak, a najvažniji dio - izvlačenje ekipa iz konavoske torbice - su odradile Daria Pali i Nikolina Trković.

Prisutni su imali prilike i osjetiti teren i loptu, kako ne bi došli baš nepripremljeni na utakmice, a na šanku se nudila i džabe (samo sinoć!) piva. Djelić ugođaja pogledajte u fotogaleriji, a tu je i kompletna lista parova kako su izvučeni, sa Srećkovićima na kraju.