Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 13.07.2016

Dom Konavle počeo s radom

Dom za starije i nemoćne osobe Konavle na Grudi smještajem prvih korisnika danas je počeo sa radom. Kako je useljavanje i smještaj korisnika proces koji ne ide naglo, već postepeno, kroz srpanj se očekuje ispunjenost 50% kapaciteta, dok se 100% ispunjenost Doma kapaciteta 82 mjesta očekuje do kraja kolovoza.

Korisnicima Doma Konavle, osim smještaja, na raspolaganju su i fizikalne i radne terapije, uključivanje u društvene aktivnosti, knjižnica, a posebnost Doma je i mogućnost "dnevnog boravka" u kojima se u Domu boravi od 7 do 16 sati.

Dom Konavle je izgradila Općina Konavle vlastitim sredstvima, koristeći sredstva iz proračuna i kredita, a osim zbrinjavanja starijih i nemoćnih iz Konavala i okolnih područja, otvorena su i nova radnja mjesta. Trenutno je u Domu Konavle zaposleno 25 osoba, a broj će se i povećati kako popunjenost bude povećavana.

Izvor: Općina Konavle

Mi ćemo još samo nadodati na je bilo i vrijeme više, nakon dugo vremena, skoro dvije godine od najavljenog početka, a nadamo se i da su riješili sve probleme zbog kojih je otvaranje kasnilo, i da će Dom i zaposlenici dobro služiti svoje stanare.