Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 23.05.2016

OPG ispre' Pergole

Za vas koji nijeste upućeni, a trebali bi bit jer smo o tome pisali na stranici, u subotu je ispred Pergole bio koncert OPG-a odnosno predstavljanje njihovog albuma prvijenca. Gruda je bila jedna od mnogobrojnih konavoskih postaja i to posljednja na popisu. Koncert je započeo u 16:05 ali mi smo radi raznoraznih obveza pristigli tek neđe oko 16:30 i eto uslikali koju sliku. Fotogalerija nije baš prebogata, video nemamo mi, ali ima Ivo Kovačević na facebooku, i nadamo se da ćete uspjet uhvatit bar dio atmosfere.

Skupilo se u Pergole neđe oko 70-ak čejadi i to čini nam se većina iz kurioštine, ili su se tu tek tako slučajno zatekli na kavi, pa čak je bilo i onih koji su se pitali koji su ovi? Kako se ovi zovu? Jeli OPG? A što to znači, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, ma bogati a more se tu i pjevat jeli??

Ovaj, svaki komentar je suvišan pa svi znaju da OPG znači Opičena Poljoprivredna Glazba i još je trećina benda s Grude ili ima neku vezu s Grudom, ali eto. Inače, članovi benda su Antonio Bratoš, Igor Vlahinić, Ivana Butigan, Lući Vijerda i Lukša Klaić.

Sa našeg stajališta sve pohvale OPG na odličnom koncertu i još boljoj ideji konavoske turneje u pokretnoj pozornici odnosno Kamionu. Kamion je financirala općina konavle, a vlasnik i vozač kamiona je Mato Dragoje. Turneja je obuhvatila Molunat, Popoviće, Čilipe, Pridvorje i završila je na Grudi.

Gost OPG-a je bio Mate Granfarola, ali na taj dio nijesmo uspjeli doć pa vam nemoremo rijet kako je bilo, ali su rekli da je Mate bio super.

Uz koncert tu ste još mogli i kupiti majice OPG-a i njihov CD prvijenac zvan Kompost. Cijela mini-turneja je snimana u svrhu promocije i izrade njihovog prvog video-spota, kojeg željno iščekujemo, i čim izađe objavit ćemo ga.

Mi se nadamo da će se ova turneja ponoviti i da ćemo imati prilike češće slušati OPG u našim krajevima.