Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 02.05.2016

Slaven - Gusar 2:2

Slaven je uspio doma još jednom ostati neporažen, protiv čvrstog Gusara bod je spašen u doslovno zadnjim trenucima. Unatoč kiši i skliskom terenu, i nedostatku dva važna igrača - Tikvice (kartoni) i Šmanjka (ozljeda iz Gabrila), igrači Slavena su pružili puno bolju igru od gostiju iz Komina, koji su sretno i spretno poveli s dva gola razlike, a da u stvari nisu stvorili priliku. Trud Slavena do samog kraja se na kraju isplatio, pa je osvojen još jedan vrijedan bod, iako smo dojma da su i sva tri trebala ostati na Gnjilama.

Prve prilike, točnije pokušaji, su se stvorile pred vratima Gusara, to su bila dva udarca, prvo Čupića, pa onda i Grubešića, ali su oba bila neprecizna. A u 19. minuti hladan tuš (uz kišu koja je stalno padala) - nakon greške Pulića na centru, loptu je pokupio Darko Dodig i sam krenuo na gol, Toni Mostahinić nije baš najbolje reagirao, i Dodig je lakše nego što je i sam očekivao zabio za 0:1. Nakon primljenog gola Slaven je nastavio s pritiskom ali opet bez ikakve opasnosti po gol gostiju. I onda, u 29. minuti nakon još jedne velike greške u obrani, isti igrač zabija i drugi put za goste. Navikli su se već domaći ove sezone vraćat iz negativnog rezultata, ali do kraja poluvremena nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti prema golu Gusara.

U nastavku smo gledali još bolju igru domaćih, još više agresivnosti, i sad već s dosta prilika, ali dugo se igralo bez udarca prema golu. Izmjene na poluvremenu su izgleda donijele pozitivan podstrek, Đuro Trković je stalno probijao po desnom boku, a otvorilo se i na lijevome, gdje je prolazio Pero Ševo i ubačajima sa strane pokušavao naći suigrače. U 78. minuti je konačno trud urodio plodom, nakon jednog ubačaja s desne strane, zagužvalo se na deset metara, a najbolje se snašao Tomislav Grubešić i zabio za smanjenje na 1:2, nakon čega je Slaven krenuo još jače. Redale su se prilike, a u 89. minuti je Pero Ševo odlučio da ovaj put neće nabacivati nego pokušati sam - i pogodio je, u suprotni kut, od stative, neobranjivo za 2:2. Da je sudac produžio još koji minut, što je i trebao jer je bilo materijala za barem 4-5 minuta nadoknade, mogao je Slaven i do trećeg gola, ali na kraju smo zadovoljnii ovim rezultatom.

Zbog lošeg vremena kvaliteta slika u fotogaleriji nije na razini, na čemu se ispričavamo, i nadamo se da ćete razumjeti.

Slaven se ne miče s dna tablice, koja sad izgleda ovako: 1. GOŠK ima 48 bodova, 2. Croatia 34, 3. Gusar 31, 4. Konavljanin 29, 5. Metković 29, 6. Župa dubrovačka 28, 7. Maestral 22, 8. Orebić 21, 9. Slaven 20, 10. Jadran 1929 20, 11. Hajduk 1932 17, 12. Grk 15. Sljedeće subote ili nedjelje Slaven gostuje u Orebiću, nezgodno gostovanje, možemo se samo nadati bodu. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 01.05.2016.

Slaven - Gusar 2:2 (0:2)

Slaven: Pero Kapetanić, Baldo Perak, Ivan Pulić (od 46' Ivo Kovačević), Mato Šimunović, Toni Mostahinić, Pero Macan, Pero Ševo, Paulo Vukić, Tomislav Grubešić, Ivo Mostahinić (od 46' Đuro Trković), Antonio Čupić
Trener: Admir Bijedić

Gusar: Zvonimir Ivanković, Ivan Bebić, Anđelko Oršulić, Tomislav Blažević, Tomislav Dodig, Domagoj Laura (od 60' Zrinko Šuman), Ivan Medak, Darko Dodig, Tomislav Batinović, Tonći Simon, Jure Vladimir
Trener: Andrej Žderić

Suci: Mišo Krešić, Mario Njerš, Nedjeljko Jeljenić

Strijelci: 0:1 Darko Dodig - 19', 0:2 Darko Dodig - 29', 1:2 Tomislav Grubešić - 78', 2:2 Pero Ševo - 89'