Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 18.04.2016

Slaven - Hajduk 1932 5:1

Nakon dugo vremena, veselje na Gnjilama, na licima igrača Slavena i (malobrojnih) gledatelja, i na cijeloj Grudi, jer Slaven je opet na dobrom putu! Pobjeda, i to ne bilo kakva, nego velika - čak 5:1 protiv Hajduka iz Vela Luke! Kasnimo cijeli dan s izvještajem, jer smo morali prespavat i prvo provjerit je li ovo stvarno istina. Iako bez nekolicine igrača i sa samo dvije rezerve na klupi - jedan igrač i jedan golman (ili dva golmana ako Batistu kontamo pod golmanom), domaći su pokazali da znaju i da mogu, i da su rezultati u prošlih par kola bili samo nesretni splet okolnosti.

Nije se nego krenulo s centra, a već je Grubešić bio u dobroj prilici, ali je golman Prižmić obranio. Nakon samo par minuta totalni knock-out gostiju. U 6. minuti je Tomislav Grubešić bio precizan, a samo minutu kasnije i Borna Tikvica! Nakon sedam minuta gosti su već bili razbijeni. I nakon toga Slaven nije posustao, tražio se još koji gol, i brzo se našao! U 27. minuti Pulić je iz slobodnog udarca s lijeve strane pocao prema golu, izgledalo je kao da će lopta završit u mreži, ali se odbila od vratnice, ali ju je s druge strane dočekao Ivo "Pinto" Mostahinić i znalački zakucao za već sad visokih 3:0. Deset minuta kasnije, opet je Grubešić u prilici, nakon proigravanja Peraka, sam je sebi stvorio prostor u šesnaestercu i s desetak metara zabio svoj drugi, Slavenov četvrti gol. Da sve ne bude jednostavno, pobrinuo se Pulić u 42. minuti kad je u svom kaznenom prostoru oborio Hrvoja Gugića, a sudac opravdano pokazao na penal. Međutim, Luka Barčot je loše pucao, pa je Kapetanić to lako obranio.

U poluvremenu je trener gostiju, i bivši Slavenov igrač, Nikša Skokandić očito uspio malo vratiti svoju ekipu u život, pa se u početku gosti bili opasniji, a to su i iskoristili u 52. minuti kad su iz lijepe akcije preko Hrvoja Gugića smanjili na 4:1. Još su se u par navrata gosti pojavljivali pred Kapetanićem, najzobiljnije u 62. minuti kad je Damir Gugić sam s deset metara pucao visoko preko gola. U istoj minuti, s druge strane u izvrsnoj prilici se našao Grubešić, i je ovaj njegov pokušaj zaustavio golman Prižmić, ali ovaj put na nedozvoljen način. Bez ikakve dileme sudac je dosudio penal, a siguran izvođač je bio Antun Šmanjak. Do kraja je igra uglavnom bila izjednačena, s tek par polu-prilika na obje strane i jednom ozbiljnijom Hajduka, kad je lopta završila na prečki poviše Kapetanića.

Pozitivan rezultat je donio i pozitivan pomak na tablici, doduše ne baš ogroman, 2 mjesta gore, ali dobro je i to: 1. GOŠK ima 44 boda, 2. Metković 28, 3. Croatia 28, 4. Gusar 27, 5. Konavljanin 25, 6. Župa dubrovačka 24, 7. Maestral 22, 8. Slaven 19, 9. Orebić 18, 10. Hajduk 1932 17, 11. Jadran 1929 17, 12. Grk 15. Sljedeće nedjelje Slaven gostuje blizu, u Gabrilima protiv domaće Croatie, blizu je, možemo se svi zaletit i pogledat, navijat, pa da osvojimo još koji bod da se odmaknemo od dna. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 17.04.2016.

Slaven - Hajduk 1932 5:1 (4:0)

Slaven: Pero Kapetanić, Baldo Perak, Paulo Vukić, Ivan Pulić, Mato Šimunović, Admir Bijedić, Pero Ševo, Antun Šmanjak, Borna Tikvica, Tomislav Grubešić, Ivo Mostahinić (od 83' Željko Batista)
Trener: Admir Bijedić

Hajduk 1932: Nikola Prižmić, Emil Oreb, Goran Gugić, Ivan Maričić (od 46' Igor Žuvela), Damir Gugić, Boris Tulić, Luka Barčot, Ante Padovan, Dean Gugić, Toni Žuvela (od 46' Marko Andreis), Hrvoje Gugić
Trener: Nikša Skokandić

Suci: Frano Palfi, Hrvoje Orešković, Željko Andričić

Strijelci: 1:0 Tomislav Grubešić - 6', 2:0 Borna Tikvica - 7', 3:0 Ivo Mostahinić - 27', 4:0 Tomislav Grubešić - 37', 4:1 Hrvoje Gugić - 52', 5:1 Antun Šmanjak - 62' (11m)