Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 28.03.2016

Slaven - Metković 0:1

Neuspjeh Slavena u drugoj utakmici na domaćem terenu u proljetnom dijelu sezone. Danas jednostavno nije bio dan, unatoč prilično dobroj igri i inicijativi koju su domaći igrači imali tijekom cijele utakmice, unatoč svim prilikama, presudila je jedna greška, jedan nesporazum u obrani, i nekoliko dobrih obrana golmana gostiju. Po svemu prikazanom, bodovi su trebali ostati na Gnjilama, ali tako je to u nogometu, sreća lako okrene leđa.

Na početku utakmice pažnju ono malo prisutnih gledatelja koji su se smrzavali je zaokupio poseban gost na tribinama - Zlatko Saračević. Naš poznati rukometaš je došao malo pogledat što to ima na Grudi. A na terenu su manje poznati nogometaši pokazivali svoje umijeće, a više toga su pokazivali domaći igrači. Redale su se prilike ispred gola Metkovčana, ali je to sve dobro čistio Tolić na vratima gostiju. I imao je posla, puno više nego Mate Čirjak na drugoj strani, ali unatoč boljoj igri i stvorenim prilikama na odmor se pošlo bez golova.

U nastavku opet slična slika, laganu inicijativu su opet imali igrači Slavena, ali su gosti došli u vodstvo. Nakon jednog ne baš posebno upotrebljivog ubačaja gostiju, cijela domaća obrana je stala, valjda su svi očekivali da će onaj drugi izbacit tu loptu, nitko nije pratio loptu, a Mioč je takav poklon prihvatio, sam primio loptu i izašao ispred Čirjaka, koji je prvi udarac odlično obranio, ali kako to nitko nije pratio, odbijenu loptu je opet prihvatio Mioč i ovaj put Mate nije imao šanse. Nakon toga se igra preselila u šesnaesterac gostiju, ali nije bilo sreće, redale su se prilike, udarci, ispred gola Tolića je stalno bila gužva, ali lopta nikako nije htjela u gol. Ni sudac nije vidio neke očite stvari (ali mi jesmo, i poslikali za galeriju), ali nećemo se vaditi na suca, najmanje je on kriv za ovaj poraz.

Nakon 14 odigranih utakmica Slaven je na ljestvici i dalje na istom 8. mjestu, a kompletna tablica je: 1. GOŠK sa 35 bodova, 2. Gusar 24, 3. Croatia 24, 4. Metković 24, 5. Konavljanin 21, 6. Župa dubrovačka 20, 7. Maestral 19, 8. Slaven 16, 9. Orebić 15, 10. Hajduk 1932 14, 11. Jadran 1929 11, 12. Grk 9. U sljedeću nedjelju slijedi teško gostovanje na Lapadu protiv lidera GOŠK-a. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 28.03.2016.

Slaven - Metković 0:1 (0:0)

Slaven: Mate Čirjak, Ivan Pulić (od 61' Antun Macan), Karlo Pali, Antonio Čupić, Toni Mostahinić, Admir Bijedić, Ivo Mostahinić (od 80' Ivo Kovačević), Tomislav Grubešić, Mato Šimunović, Antun Šmanjak, Borna Tikvica
Trener: Admir Bijedić

Metković: Maksim Tolić, Tomislav Plećaš, Josip Boras, Ante Družijanić, Stipan Marević, Josip Plećaš, Luka Borovac, Neven Majić (od 26' Ante Kljusurić), Josip Mioč, Josip Šiljeg, Nikola Jelčić
Trener: Jozo Veraja

Suci: Tomislav Antolović, Robert Hausvička, Željko Andričić

Strijelac: 0:1 Josip Mioč - 61'