Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 29.02.2016

Slaven - Župa 2:4 (11m)

Prije samog početka sezone odigrano je prvo kolo županijskog kupa. Na Gnjilama je gostovala Župa dubrovačka, nakon 0:0 u 90 minuta, u izvođenju jedanaesteraca precizniji su bili gosti i s ovom pobjedom idu u sljedeće kolo. Nije to bila lijepa utakmica, u svakom trenutku se vidjelo da se ekipe još uigravaju za prvenstvo i da još nisu u pravoj formi, koju će imati u sezoni. S obzirom na to, ipak je bilo iznenađenje da pred kraj utakmice nije došlo do čekivanog pada snage, ali razlog može biti i to što se kroz cijelu utakmicu nije razvio pravi ritam.

Kao što smo rekli, ne baš previše gledljiva utakmica, igra se uglavnom odvijala na sredini terena, s puno grešaka u dodavanjima, s tek ponekom prilikom, i to ne iz akcija, nego zahvaljujući pojedinačnim rješenjima. U takvoj igri više prilika je imao Slaven, najviše preko Tikvice, koji je u 3-4 navrata ulazio u šesnaesterac i sam pred golmana gostiju, koji je svaki put odlično reagirao. Trudio se i Šmanjak, imao je i on svoje prilike, ali nije bilo sreće. Gosti su rjeđe upućivali udarce u gol, više je išlo oko gola, a najviše eksponiran je bio Kajba.

Tako se došlo do kraja 90. minute bez golova, a pošto nema produžetaka, odmah su se izvodili penali. Prvi penal za goste je završio na stativi, pa je Toni Mostahinić zabio. U drugoj seriji je Franić obranio udarac Tikvici, a za goste je bio uspješan Matešan. U trećoj opet golman brani Ševov udarac, a zabija Nađ. Batista konačno zabija za Slaven, ali zabija i Šečer za goste. Golman Franić, koji se obranama već prometnuo u junaka utakmice, u zadnjoj seriji svojim udarcem i golom odlučuje pobjednika. Više o kupu i našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 28.02.2016.

Slaven - Župa 0:0 (2:4 11m)

Slaven: Mate Čirjak, Tomislav Grubešić, Pero Macan, Paulo Vukić, Toni Mostahinić, Baldo Perak, Željko Batista, Antun Šmanjak, Borna Tikvica, Ivo Mostahinić, Pero Ševo
Trener: Admir Bijedić

Župa: Darko Franić, Mario Bartulović, Josip Vidić, Filip Kurbelašvili (od 68' Marko Šečer), Velimir Kajba, Ante Kovačić, Goran Smolčić, Matej Nađ, Nikola Đurić, Božo Menalo (od 55' Kristijan Prkut), Stipe Matešan
Trener: Josip Papić

Suci: Robert Hausvička, Romano Radonić, Željko Andričić

Strijelci: 1:0 Toni Mostahinić, 1:1 Stipe Matešan, 1:2 Matej Nađ, 1:3 Marko Šečer, 2:3 Željko Batista, 2:4 Darko Franić