Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 05.10.2015

Slaven - GOŠK 0:2

Slaven je doživio i prvi poraz ove sezone, na žalost pred domaćom publikom. Gosti iz Dubrovnika su bili efikasniji, svoje prilike su znali pretvoriti u pogotke, pa su tako s Gnjila odnijeli sva tri boda. Utakmica je obilježena velikom nervozom, s dosta prigovora sucu s obje strane, više-manje opravdano, a sudac nije baš imao ujednačen kriterij, što je dodatno doprinijelo većoj nervozi. Vidljivo je bilo da Slavenu fali nekoliko igrača, prije svega Grubišić i Tikvica, s kojima bi rezultat vjerujemo bio pozitivan za Slaven.

Utakmica je cijelim svojim tokom imala isti ton, Slaven se puno borio i mučio, a GOŠK se dobro postavio i dobro je blokirao sve pokušaje, a s druge strane nije stvarao prave prilike. Prvi pravi pokušaj gostiju je bio iz slobodnog udarca sa 20-ak metara u 20. minuti, ali je Kapetanić to lako obranio. U 28. minuti prva prava prilika za Slaven, Škoda se s desne strane odlično izborio za loptu, prošao do korner linije i odigrao povratnu Šmanjku, koji je loše zahvatio loptu i promašio gol. Kako to u nogometu obično biva, kazna je uslijedila brzo. U 32. minuti su se gosti prošetali po vrhu domaćeg šesnaesterca, a sam je loptu primio Zeko i lagano donio prednost gostima.

Od početka nastavka je Slaven krenuo napadački, stvorili su i par prilika, ali bez prave opasnosti za golmana GOŠK-a. U 60. minuti je baš taj golman odlično izvadio loptu koja je išla pod samu prečku, a par minuta kasnije je i pokupio jedan ubačaj. Nakon još jedne dobre reakcije, boksanja lopte preko nekoliko igrača, uslijedio je još jedan kontranapad gostiju u 78. minuti i Milić je povećao vodstvo na 0:2. Tri minute kasnije Nikša Miličić je dobio drugi žuti karton, pa naravno i crveni, čime se nastavlja nezgodna tradicija da stalno dobivamo crvene kartone. U 85. minuti još jedna dobra prilika, Pero Ševo je lijepo pucao, ali je lopta završila na gredi.

Sve u svemu, ne baš lijepa utakmica, i ne baš realan rezultat, imaju igrači Slavena za čim žalit, ali i to je nogomet. Tablica nakon 4. kola izgleda ovako: 1. Župa dubrovačka 10 bodova, 2. GOŠK 9, 3. Croatia 7, 4. Gusar 6, 5. Hajduk 1932 5, 6. Orebić 5, 7. Slaven 5, 8. Grk 5, 9. Metković 4, 10. Maestral 4, 11. Konavljanin 4 i 12. Jadran 1929 1. U nedjelju Slaven gostuje u Potomju kod Grka. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 04.10.2015.

Slaven - GOŠK 0:2 (0:1)

Slaven: Pero Kapetanić, Baldo Perak, Mario Blažić, Vlatko Bobanović, Toni Mostahinić, Admir Bijedić (od 80' Željko Batista), Pero Macan, Pero Ševo, Ivo Mostahinić (od 61' Nikša Miličić), Ivan Škoda (od 66' Ivan Puljić), Antun Šmanjak
Trener: Admir Bijedić

GOŠK: Dalibor Kristić, Ante Ivanišević, Krešimir Zeko, Pero Grbić, Lovro Butorac, Ivan Milić, Josip Tomičić, Domagoj Veraja, Bruno Berković (od 57' Danijel Sentić), Zvonimir Čikato, Dominik Gusktin (od 19' Frano Mrđen)
Trener: Milan Petrović

Suci: Renato Lacić, Mare Nenada, Anita Nenada

Strijelci: 0:1 Krešimir Zeko - 32', 0:2 Ivan Milić - 78'

Crveni karton: Nikša Miličić (Slaven) - 81' (drugi žuti)