Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 21.09.2015

Slaven - Jadran 1929 3:2

Teže nego se očekivalo, Slaven je došao i do prve pobjede u prvenstvu. Na Gnjilama je gostovao novi četvrtoligaš Jadran iz Smokvice, i pokazao se kao vrlo solidna ekipa, ali ipak nije izdržao pritisak domaćih. Nisu iskoristili to što su dva puta vodili, na kraju su ipak Slavenovi igrači pokazali i dokazali da su bolja ekipa i teško, ali potpuno zasluženo, ostavili sva tri boda na Grudi.

Počelo je razigrano, prvu je priliku imao Slaven, pa i drugu, a zatim i Jadran jedan korner u 7. minuti iz kojeg su odmah i poveli, nakon loše reakcije Slavena u obrani. Nisu se igrači Slavena šokirali, nego su odmah pritisnuli i nakon samo tri minute iz svog prvog kornera izjednačili na 1:1 preko Antuna Šmanjka. Nastavak je donio opet veliki pritisak Slavena, redale su se prilike, ali je ili falilo preciznosti, ili sreće, ili se na pravom mjestu nalazio jučer odličan golman gostiju Prižmić. Upravo on je u 39. minuti izbio loptu koja je prevarila zadnju liniju Slavena, pa je Stipo Kinđerski izašao sam ispred Kapetanića i po drugi put donio prednost gostima. S rezultatom 1:2 se i otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu ista slika, s tim da gosti dobrih 20 minuta nisu uopće prešli na Slavenovu polovicu terena, toliki je bio pritisak. Od prve minute nastavka su se redale prilike, ali opet nije bilo sreće. Do 65. minute kad je Grubešić lijepo pospremio loptu u mrežu za 2:2. Iako je Slaven i dalje imao inicijativu, Jadran je u par navrata dobro otvarao kontre i opasno prijetio, pa je tako Kapetanić spašavao gol u situaciji jedan-na-jedan. Upornost Slavena se isplatila u 80. minuti kad je Šmanjak po drugi puta zatresao mrežu gostiju za, kako se pokazalo, konačnih 3:2. Po svemu viđenome rezultat je mogao biti i (puno) veći, ne možemo se ni sjetiti koliko je prilika bilo u drugom poluvremenu, ali goste je spasio ponajprije jako dobar golman.

Tablica nakon drugog kola je: 1. Župa dubrovačka 4 boda, 2. Croatia 4, 3. Slaven 4, 4. Grk 4, 5. GOŠK 3, 6. Gusar 3, 7. Orebić 2, 8. Hajduk 1932 1, 9. Maestral 1, 10. Jadran 1929 1, 11. Konavljanin 1 i 12. Metković 0. U nedjelju Slaven gostuje u Metkoviću kod istoimenog domaćina, pa ako bude lijepo vrijeme, može se i prošetat malo do Metkovića, nije to tako daleko. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 20.09.2015.

Slaven - Jadran 1929 3:2 (1:2)

Slaven: Pero Kapetanić, Đuro Trković (od 80' Ivan Puljić), Nikša Miličić (od 63' Antun Macan), Vlatko Bobanović, Toni Mostahinić, Admir Bijedić, Tomislav Grubešić, Antun Šmanjak, Pero Macan (od 46' Ivan Škoda), Antonio Čupić (od 77' Ivo Kovačević), Borna Tikvica
Trener: Admir Bijedić

Jadran 1929: Nikola Prižmić, Ante Salečić (od 89' Grgur Pecotić), Ivan Pecotić, Domagoj Šajin, Petar Borovina, Ljubo Kunjašić, Joško Skokandić (od 54' Petar Pecotić), Viljan Didović (od 66' Ivan Tomašić), Stipo Kinđerski, Mladen Salečić, Ante Patača (od 69' Ino Pecotić)
Trener: Hrvoje Radovanović

Suci: Renato Lacić, Frano Palfi, Mate Obšivač

Strijelci: 0:1 Stipo Kinđerski - 7', 1:1 Antun Šmanjak - 10', 1:2 Stipo Kinđerski - 39', 2:2 Tomislav Grubešić - 65', 3:2 Antun Šmanjak - 80'