Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 11.06.2015

Slaven - OSK 1:3

Jučer je na Gnjilama odigrana prva utakmica kvalifikacija za 3. HNL Jug, prvak 1.ŽNL Splitsko-dalmatinske OSK iz Otoka je bio bolji od domaćeg Slavena. Gosti su zasluženo došli do pobjede, vidjelo se iz njihove igre da imaju kvalitetu, ali i da su još u natjecateljskoj fazi, jer je njihova liga završila tek neki dan. Za razliku od njih, na Slavenovim igračima se vidjelo da im fali utakmica, liga je završila prije skoro mjesec dana i to je ostavilo traga. Jednostavno, kad se na kraju podvuče crta, gosti su bili spremniji. Ipak Slaven nije bio bez prilika, pa čak nije ni izgledao toliko loše koliko rezultat sugerira.

Prvu priliku je imao Slaven, već u 5. minuti golman OSK-a Marijan Samardžić je izvrsno obranio udarac Borne Tikvice. Početna inicijativa Slavena je traja desetak minuta, a onda su gosti smirili igru i lagano preuzeli kontrolu, pa su i sve više napadali prema golu Pera Kapetanića, koji se istaknuo obranama. Ipak, u 29. minuti nije mogao ništa kad je Bože Poljak prekrasnim udarcem s 20-ak metara skinuo paučinu iz gornjeg desnog kuta i donio vodstvo gostima. I dalje su gosti bili ti koji su kontrolirali utakmicu, ali nije Slaven bio bez prilika, vrijedi istaknuti pokušaj škaricama Iva Kovačevića koji je završio pored gola.

Odmah na početku drugog poluvremena je Slaven imao izvrsnu priliku, i opet je Marijan Samardžić fantastično spasio svoja vrata. Iz slobodnog udarca pucao je Antonio Šandrk, a Samardžić se dobro protegnuo i loptu odbio u korner. Nakon kornera kontra, i Nino Vučemilović prebaciva istrčalog Kapetanića za povećanje vodstva - 0:2. I u 64. minuti je Vučemilović provozao cijelu obranu Slavena i povećao vodstvo na nedostižnih 0:3. Trudili su se igrači Slavena do kraja, i trud je nagrađen kad je u zadnjim minutama utakmice u šesnaestercu oboren Nikša Miličić, sasvim ispravno je dosuđen penal kojeg je u pogodak pretvorio Borna Tikvica.

Rezime, u fer i korektnoj utakmici gosti su zasluženo pobijedili i s velikom prednosti u uzvratu u nedjelju na svom terenu dočekuju Slavena. Nakon ovakvog rezultata teško se može očekivati preokret u Otoku, ali sigurni smo da će igrači Slavena dati sve od sebe da ostave što bolji dojam.

Gruda, 10.06.2015.

Slaven - OSK 1:3 (0:1)

Slaven: Pero Kapetanić, Mario Blažić, Antonio Šandrk (od 61' Karlo Pali), Toni Mostahinić, Stijepo Korić, Tomislav Grubešić, Ivo Kovačević, Antonio Čupić (od 55' Nikša Miličić), Antun Macan (od 77' Ivo Mostahinić), Vlatko Bobanović, Borna Tikvica
Trener: Admir Bijedić

OSK: Marijan Samardžić, Dominik Plavša, Ivan Norac Kevo, Dino Ljubas, Hrvoje Mandac, Bože Poljak (od 74' Josip Vardić), Stipe Banić Škojo (od 80' Marin Samardžić), Nino Vučemilović (od 69' Zvonimir Norac Kevo), Petar Bašić, Zvonimir Grgat, Nikola Bašić
Trener: Ivica Roguljić

Suci: Dario Kulušić, Neven Gulin, Boris Erceg, Luka Mrčela

Strijelci: 0:1 Bože Poljak - 29', 0:2 Nino Vučemilović - 48', 0:3 Nino Vučemilović - 64', 1:3 Borna Tikvica - 90' (11m)