Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 20.04.2015

Slaven - Župa dubrovačka 3:1

U 18. kolu Slaven je na Gnjilama zabilježio i sretnu trinaestu pobjedu ove sezone. U goste nam je došla Župa, i iako bez nekoliko standardnih prvotimaca, Slaven je uz malo poteškoća uspio bodove zadržati na svom kontu, održavajući se i dalje na prvom mjestu. Ritam samo domaćih pobjeda u drugom dijelu sezone ne ostavlja dobar dojam kao niz bez poraza u prvom dijelu, ali osigurava prvo mjesto na tablici.

Iako je Slaven bio dominantna ekipa tijekom cijele utakmice, gosti su uspjeli stvoriti nekoliko dobrih prilika, a prva od njih je bila u prvom napadu, kad je nakon lijepog centaršuta i isto tako lijepog udarca glavom Kapetanić loptu izvadio ispod prečke i odbio u korner. Dalje su se u prvom poluvremenu uglavnom redale prilike pred golom Župe, pa je tako nakon lijepog prolaza Čupića i povratne lopte, Kovačević za malo zakasnio. Nakon centaršuta Peraka opet je u prilici bio Kovačević, najviše je skočio ali je udarac pošao preko gola. U 29. minuti je ostavljena povratna lopta Bobanoviću na nekih 20-ak metara, a on je naciljao i savršeno pogodio u devedeset za vodstvo 1:0, gol kakav se rijetko viđa i na televiziji, a kamoli na Gnjilama. Slavenova dominacija se nastavila, i u zadnjoj minuti prvog poluvremena ubačaj sa lijeve strane je prošao kroz prvi red obrane Župe, drugog reda nije ni bilo, pa je Antun Macan sam primio loptu i zabio za 2:0.

U drugom poluvremenu su se gosti malo oslobodili, i dalje je Slaven bio premoćniji na terenu, ali bez puno prilika. Najveća je opasnost dolazila sa lijevog boka preko Šandrka i Blažića. A u 70. minuti su gosti u brzoj kontri došli pred gol Slavena, Perak je uletio malo prejako napadaču Župe, pa iako je odnio loptu, sudac je bez zadrške pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač je bio Kajba, i rezulat je smanjio na neizvjesnih 2:1. Samo par minuta kasnije iz kornera gosti su pogodili i stativu, a da je to ušlo u gol Slavenu bi bilo puno teže do kraja. Ovako, domaći su to ubrzo kaznili, sa desne strane je došao niski ubačaj na prvu stativu, lopta je sve prošla, osim Iva Kovačevića koji je loptu zakucao u mrežu za konačnih 3:1. Do kraja se naredalo još nekoliko prilika, vidjeli smo solo prodore dva Antonia, Čupića i Šandrka, ali je falilo preciznosti u završnici.

Nakon 18. kola Slaven je i dalje vodeći, a tablica je ovakva: 1. Slaven ima 40 bodova, 2. Maestral 35, 3. Grk 32, 4. Konavljanin 31, 5. Gusar 29, 6. Dubrovnik 1919 26, 7. Metković 25, 8. Orebić 23, 9. Croatia 22, 10. Župa dubrovačka 21, 11. Hajduk 1932 18 i 12. Žrnovo 5. U nedjelju Slaven ide u gost u Komin, tradicionalno neugodnom Gusaru. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 19.04.2015.

Slaven - Župa dubrovačka 3:1 (2:0)

Slaven: Pero Kapetanić (od 89' Dominik Miljak), Baldo Perak (od 80' Ivo Mostahinić), Mario Blažić, Vlatko Bobanović, Karlo Pali, Stijepo Korić, Antonio Šandrk, Antun Macan, Ivo Kovačević (od 83' Željko Batista), Tomislav Grubešić, Antonio Čupić (od 63' Kristijan Grkeš)
Trener: Admir Bijedić

Župa Dubrovačka: Mateo Kristić, Ivan Puljić, Mario Bartulović (od 81' Mario Dišpulo), Josip Tomičić, Dominik Kružević, Velimir Kajba, Goran Smolčić, Lovro Miletić, Matej Mišić, Ivan Memunić, Ivo Kriste
Trener: Ivica Karabogdan

Suci: Željko Andričić, Anita Nenada, Namik Semić

Strijelci: 1:0 Vlatko Bobanović - 29', 2:0 Antun Macan - 45', 2:1 Velimir Kajba - 71' (11m), 3:1 Ivo Kovačević - 79'