Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 07.04.2015

Slaven - Hajduk 3:1

Stigla je i druga pobjeda na domaćem terenu u proljetnom dijelu. U gostima je bio Hajduk iz Vela Luke, predzadnji na tablici, pa je utoliko ova pobjeda i očekivana, unatoč dosta slabijoj igri i rezultatima nego u prvom dijelu prvenstva. Pred ipak dosta publike, koja se izgleda vraća na Gnjile, Slaven je pokazao dosta bolju igru nego do sad, ali uz ipak male padove koji na kraju ipak nisu bitnije utjecali na rezultat.

U prvom poluvremenu je Slaven dominirao, stalno dolazio pred protivnički šesnaesterac, dok su gosti pokušavali nešto napraviti iz kontri. Već u prvoj minuti Slaven je propustio jednu priliku, pa su se kasnije još zaredale dvije-tri, a u 21. minuti je nakon gužve u petercu Antonio Čupić proturio loptu na drugu stativu do Tikvice kojem nije bilo teško zabiti za 1:0. Gosti su pokušavali iz kontri, pa su čak i došli do šesnaesterca Slavena, ali bez pravog završnog udarca. U 31. minuti je opet Tikvica u prilici, nakon odličnog dodavanja našao se sam ispred golmana, ali je ovaj ipak uspio loptu skrenuti u korner. Nakon samo tri minute jedna lijepo izigrana akcija, fino ostavljena lopta za Tikvicu, koji malo iskosa sa 12-13 metara gađa suprotnu stranu, i promovira se u igrača utakmice. Pred sam kraj poluvremena, i gosti su složili jednu lijepu akciju, stvorili igrača više, i Tulić se našao sam ispred Kapetanića koji nije mogao ništa, pa su tako gosti smanjili na 2:1

Drugo poluvrijeme je počelo najbolje što je moglo, lijepu povratnu loptu je još ljepše pospremio u gol Hajduka Toni Mostahinić, i povećao prednost na 3:1. U jednoj lijepoj prilici Slavena u 60. minuti vratar gostiju u želji da spriječi još jedan gol, izvan svog prostora je napravio prekršaj, i kao zadnji igrač dobio crveni karton. Do kraja utakmice Slaven nije iskoristio igrača više, istina imao je više od igre, ali bez konkretnih prilika prema golu gostiju. Valjda su se zadovoljili postojećim rezultatom.

Nakon 16. kola Slaven je i dalje vodeći, a tablica je ovakva: 1. Slaven ima 37 bodova, 2. Maestral 32, 3. Grk 29, 4. Konavljanin 28, 5. Gusar 23, 6. Dubrovnik 1919 23, 7. Metković 22, 8. Orebić 20, 9. Croatia 19, 10. Župa Dubrovačka 18, 11. Hajduk 1932 15 i 12. Žrnovo 5. U nedjelju Slaven gostuje u Metkoviću, kod ekipe sa najviše neriješenih utakmica. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Gruda, 06.04.2015.

Slaven - Hajduk (Vela Luka) 3:1 (2:1)

Slaven: Pero Kapetanić, Antun Astić (od 86' Baldo Perak), Antonio Šandrk, Vlatko Bobanović, Toni Mostahinić, Stijepo Korić, Nikša Miličić (od 68' Ivo Kovačević), Antun Macan (od 89' Željko Batista), Antonio Čupić (od 72' Mario Blažić), Tomislav Grubešić, Borna Tikvica (od 76' Božo Čupić)
Trener: Admir Bijedić

Hajduk: Toni Padovan, Emil Oreb (od 88' Marko Dragojević), Ivan Maričić, Marko Barčot, Igor Žuvela, Vinko Žuvela (od 86' Josip Golić), Boris Tulić, Ante Padovan (od 77' Neves Poljak), Tomislav Adreis, Toni Žuvela (od 61' Gorijan Stipković), Marko Borovina
Trener: Nikša Skokandić

Suci: Robert Hausvička, Mato Bajurin, Namik Semić

Strijelci: 1:0 Borna Tikvica - 21', 2:0 Borna Tikvica - 34', 2:1 Boris Tulić - 42', 3:1 Toni Mostahinić - 48'

Crveni kartoni: Toni Padovan (Hajduk) u 60'