Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 17.03.2015

Dubrovnik - Slaven 2:0

U drugom kolu drugog dijela prvenstva, na drugom gostovanju i drugi poraz. Ovaj put u Dubrovniku, na Lapadu. Ono što se moglo vidjeti na utakmici nije izgledalo ni izblizu kao utakmice iz jesenskog dijela. Falilo je želje, htijenja, srčanosti, a sve to su bile glavne odlike igre u prvih 11 kola. A loša igra je još začinjena i nervozom, pa je par loših sudačkih odluka rezultiralo preburnim reagiranjem, a koje se na kraju odrazilo na broj igrača na terenu - čak dva naša igrača su napustila teren prije kraja utakmice.

Ipak, početak i nije bio loš, već u 7. minuti Tikvica se našao oči u oči sa golmanom Dubrovnika, ali je uspio promašiti nemoguće. I nakon nekakve ravnoteže, domaći su poveli nakon velike neopreznosti Slavenove obrane, lopta se prošetala po petercu i Šorgić nije imao težak zadatak. U 36. minuti je sudac malo pogrešno ocijenio, i umjesto faula na Tikvici, dogodilo se ono što nismo htjeli, za par sočnih riječi Borna je zaradio crveni karton. Do kraja poluvremena nije bilo većih prilika ni sa jedne ni sa druge strane.

U drugom poluvremenu je ulaskom Miličića i Čupića igra malo živnula, pa je Slaven i s igračem manje bio ravnopravan. Tek oko 70. minute je Dubrovnik zaprijetio, u dva navrata je Kapetanić odlično obranio udarce iz blizine. Slaven se brzo oslobodio te male krize, preselio igru na polje domaćina, pa čak i zaprijetio par puta, ali bez promjene rezultata. I onda pred sam kraj, Miličić je izrazio nezadovoljstvo odlukom pomoćne sutkinje, koja je ragirala kod glavnog suca, a ovaj je Nikši pokazao drugi žuti, isključujući karton. Nakon toga su i s naše klupe reagirali, smatrajući da je sudac pretjerao, pa je ovaj i njih udaljio sa terena. U sudačkoj nadoknadi Dubrovnik je iz kontre u ovakvoj situaciji lako stvorio višak igrača i samo potvrdio pobjedu.

Nakon 13. kola Slaven je i dalje vodeći, a kompletna tablica izgleda ovako: 1. Slaven ima 31 bod, 2. Maestral 26, 3. Grk 26, 4. Konavljanin 22, 5. Dubrovnik 1919 20, 6. Orebić 19, 7. Metković 17, 8. Gusar 16, 9. Croatia 14, 10. Župa Dubrovačka 14, 11. Hajduk 1932 12 i 12. Žrnovo 4. U nedjelju nam dolazi Grk, što je i derbi kola, ali prije toga imamo kup - isto protiv Dubrovnika, isto na Lapadu. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Dubrovnik, 15.03.2015.

Dubrovnik - Slaven 2:0 (1:0)

Dubrovnik: Mate Boras, Adis Gerin (od 46' Marko Medar), Ivan Milić, Antonio Noković, Romano Sokol (od 65' Josip Kralj), Lovro Butorac, Ante Daničić, Mato Šimunović, Goran Šorgić, Goran Andričić, Maro Kalauz (od 72' Stjepan Rezo)
Trener: Ahmed Brković

Slaven: Pero Kapetanić, Mario Blažić (od 82' Kristijan Grkeš), Antonio Šandrk, Karlo Pali, Vlatko Bobanović, Stijepo Korić (od 76' Božo Čupić), Đuro Trković (od 46' Antonio Čupić), Antun Macan, Ivo Kovačević (od 46' Nikša Miličić), Tomislav Grubešić, Borna Tikvica
Trener: Admir Bijedić

Suci: Ivan Kaleb, Mato Kalafatović, Anita Nenada

Strijelci: 1:0 Goran Šorgić - 19', 2:0 Ivan Milić - 90'

Crveni kartoni: Borna Tikvica (Slaven) u 36', Nikša Miličić (Slaven) u 90' (drugi žuti)