Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 26.10.2014

Župa - Slaven 0:4

Slaven se danas izgleda nije trebao nego pojaviti u Župi, i bodovi su već bili uknjiženi. Iako smo naviknuti da Slaven stalno pobjeđuje, ipak uvijek s malo rezerve idemo na gostovanja, jer u ovom rangu svak svakoga može pobijediti. Izgleda da to pravilo vrijedi za sve - osim Slavena. U sedmom kolu sedma pobjeda, visokih 4:0 u gostima, rezultat kakakv se ne pamti. Jer se nikad nije ni dogodio - Slaven nikad nije imao niz od sedam pobjeda na startu prvenstva! Ni šest, tim više je ovo povijesni rezultat.

Prvo je početak kasnio nekih 5-6 minuta jer mreža nije bila dobro pričvršćena. Prije nego se utakmica i razvila, već je bilo 2:0 za Slaven. U 3. minuti nakon greške domaćeg vratara Hodžić dovodi Slaven u vodstvo, a isti igrač pet minuta kasnije, nakon asistencije Macana povećava na 2:0. U 30-oj je trebalo biti i 3:0, ali sudac je poništio gol zbog zaleđa, kojeg je očito vidjela samo Anita Nenada. Nakon ozljede Grubišića, dobra igra Slavena je malo opala, izgubila se sredina, pa se igra prilično ujednačila, tako da su i domaćini počeli dolaziti pred gol Čirjaka, ali bez završnice.

Drugo poluvrijeme je počelo netipično za Slaven, nisu odmah napali, baš suprotno, Župa je bila bolja, preuzela igru i stvarala prilike. Nanjihovu žalost, a našu sreću, nisu se znali snaći pred golom, a i Mate je imao par obrana. Nakon ulaska Papića, igra opet počinje dobijati smisao, i do kraja gledamo bolju utakmicu, s više prilika Slavena, pa je tu bio i još jedan poništeni gol radi zaleđa, a onda se jedan udarac/ubačaj Tikvice odbio u gol za 3:0. A kad ga je već krenulo, Tikvica je u lijepom solo prodoru po lijevoj strani od prije centra pretrčao sve, sjurio se u šesnaesterac i kad su svi mislili da će dodati Kovačeviću, odlučio je sam završiti akciju i postavio konačnih i zasluženih 4:0.

Prelijepo je bilo danas u Župi, osim lijepo vremena, lijepog rezultata, lijepo je bilo vidjeti veliki broj navijača s Grude koji su došli podržati svoju ekipu, ekipu koja je to svojim igrama i rezultatima svakako i zaslužila. I na kraju su ih s terena ispratili s velikim pljeskom.

S ovom pobjedom je Slaven još povećao vodstvo, pa je sad prvi sa 21 bodom, drugi je Grk sa 14, a slijede Konavljanin, Maestral i Metković sa 13, Orebić sa 12 itd. U sljedeću nedjelju smo domaćini Gusaru iz Komina, bilo bi lijepo opet vidjeti brojnu publiku, i još jednu pobjedu. Više o našoj ligi na stranicama Županijskog nogometnog saveza.

Župa Dubrovačka, 26.10.2014.

Župa Dubrovačka - Slaven 0:4 (0:2)

Gledatelja: 200-tinjak

Slaven: Mate Čirjak, Đuro Trković (Josip Papić), Karlo Pali, Ivan Pulić, Toni Mostahinić, Stijepo Korić, Tomislav Grubešić (Mario Blažić), Antun Macan (Ivo Kovačević), Damir Hodžić (Pavo Lukačević), Antonio Šandrk (Kristijan Grkeš), Borna Tikvica
Trener: Josip Papić

Župa Dubrovačka: Mario Dišipulo, Marijo Bartulović, Boženk Bender, Josip Tomičić (Ivan Memunić), Nikola Đurić, Leo Bogdanović (Ivan Puljić), Božo Raguž, Goran Smolčić, Pero Ševo, Matej Mišić, Marko Kuraja
Trener: Ivica Karabogdan

Suci: Željko Andričić, Anita Nenada, Tomislav Antolović

Stijelci: 0:1 Damir Hodžić - 3', 0:2 Damir Hodžić - 8', 0:3 Borna Tikvica - 83', 0:4 Borna Tikvica - 85'