Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 15.09.2014

Slaven - Maestral 2:0

Nakon puna dva mjeseca, napokon se vraćamo s novostima. Naravno, opet sportskim. Počela je nova sezona Prve županijske lige (ilitiga četvrte HNL), u kojoj i ove sezone nastupa naš Slaven. Uz nekoliko kadrovskih promjena, lijepi broj domaćih igrača i sa istim trenerom, nadamo se dobrim rezultatima. Baš ovakvim s kakvim smo i otvorili sezonu. Prva utakmica, odmah na domaćem terenu i odmah pobjeda, lijepih 2:0, uz dopadljivu igru, a da je bilo malo više sreće mogao je biti i bolji rezultat.

Otpočetka se krenulo otvoreno na obje strane, pa su se odmah u prvim minutama stvorile po jedna prilika i domaćih, pa odmah zatim i gostiju, koji se nisu dobro snašli u 100 postotnoj prilici, pa je Mate lagano pokupio loptu. Nakon toga je Slaven preuzeo inicijativu, i malo pomalo stvarao prilike, da bi u 22. minuti nakon lijepe duge lopte i još bolje izbjegnutog zaleđa ovogodišnje pojačanje Admir Bjedić poslao loptu u mrežu za 1:0. Nakon početnog vodstva bilo je još lijepih polu-prilika, ali bez prave opasnosti po golove.

Drugo poluvrijeme je obilježio incident, u 62. minuti je igrač gostiju nesportski reagirao i u prolazu udario domaćeg igrača, čini nam se Pulića, na što su domaći burno reagirali, a Ivo Trković preburno, pa su obojica, svak radi svojeg nesportskog ponašanja, dobili po crveni karton. Nakon toga su se domaći nesvjesno povukli, pa se igra preselila više na sredinu i domaću polovicu, što je trener Papić izmjenama pokušao preokrenuti, pa je i sam ušao u igru. Prema kraju se opet igra okrenula u korist domaćih, stvaralo se puno prilika, pa se i s dva metra faljivalo nemoguće. Ipak je ta prednost urodila plodom u 82. minuti kad je Tikvica lijepo iskosa pogodio suprotnu malu mrežu za konačnih 2:0.

Drugo kolo je sljedeću nedjelju, Slaven opet igra doma protiv Dubrovnika. Uz ovakvu igru, ne sumnjamo u pozitivan rezultat.

Gruda, 14.09.2014.

Slaven - Maestral 2:0 (1:0)

Gledatelja: 50-ak

Slaven: Mate Čirjak, Đuro Trković (od 75' Ivan Škoda), Ivo Trković, Ivan Pulić, Toni Mostahinić, Admir Bjedić (od 85' Stijepo Korić), Antun Macan (od 53' Josip Papić), Karlo Pali, Ivo Kovačević (od 70' Jurica Ivanković), Niko Bratoš (od 79' Mario Blažić), Borna Tikvica
Trener: Josip Papić

Maestral: Zoran Bubalo, Ivan Nikolić (od 46' Leonard Kozina), Marin Vučković (od 46' Marko Vekić), Toni Kuran, Boris Galov, Andrija Bebić, Luka Plećaš, Đuro Šutalo, Ivan Pehar, Darko Jerković, Miroslav Vučković
Trener: Stipe Nikolić

Suci: Robert Hausvička, Mato Bajurin, Frano Palfi

Stijelci: 1:0 Admir Bjedić - 22', 2:0 Borna Tikvica - 82'