Kolumne

Anketa
20.12.2023
Kako uklanjate prekalu sa cakla?

Stružem strugalicom bogati
Pokrijem šoferšajbu dekom
Polijem je ujutro s toplom vodom
Zalijem je rakijom
Držim auto u garaži
Ne vozim
Nijesam s Grude
Pogledaj rezultate

Tražilica
Google


Web-mail
Korisničko ime:

@gruda.org

Lozinka:

Nemate e-mail adresu na gruda.org?
Prijavite se!
Novosti, 08.12.2013

Slaven - Omladinac 4:1

Zadnje kolo jesenskog dijela prvenstva donijelo je još jednu relativno lijepu predstavu Slavena na domaćem terenu. Kažemo relativno jer je su domaći odlično počeli utakmicu, Niko Bratoš je doveo Slaven u vodstvo već u 7. minuti, a u 10. smo falili penal. Dominacija u prvom dijelu je bila potpuna, i u 18. minuti je već bilo 2:0. Do kraja poluvremena je moglo biti još golova, ali je falilo koncentracije u završnici.

Kao i više puta do sad, drugo poluvrijeme je bilo drugačije od prvog, kao da je igrala druga ekipa. Iako sve skupa nije bilo toliko loše, uz dosta prilika i promašaja, bilo je puno više grešaka u obrani, pa su gosti nekoliko puta došli pred Slavenov gol. Ipak, za povećanje vodstva se pobrinuo Đuro Trković u 73. minuti kad je fino popratio akciju Kovačevića i pospremio odbijenu loptu u gol. Nakon samo 6 minuta, nakon greške obrane, Žarković je ušao sam u šesnaesterac, a Miljak je izletio sa gola i pokupio i njega i loptu, pa su gosti iz penala smanjili na 3:1. Njihove nade nisu dugo trajale, nakon još 6 minuta Đuro Trković je odlično izbjegao zaleđe i fino poslužio Redžića kojem nije bilo teško pospremiti loptu u mrežu za konačnih 4:1.

Ne možemo se oteti dojmu da je na kraju rezultat mogao biti kudikamo uvjerljiviji u korist Slavena, ali i Omladinac je imao svoje šanse pogotovo na kraju, ali ipak je njihova igra bila daleko od one koju sugeriraju dosadašnji rezultati.

Iako još ima nekoliko neodigranih utakmica, pa nije prava slika, tablica nakon 13. kola izgleda ovako nekako: Prvi je Jadran LP sa 30 bodova, drugi je Hajduk VL za 23, itd. a Slaven je 7. sa 16 bodova, koliko imaju 5. Croatia i 6. Gusar, samo što oni imaju bolju gol-razliku.

Gruda, 08.12.2013.

Slaven - Omladinac 4:1 (2:0)

Gledatelja: 50-ak

Slaven: Dominik Miljak, Nermin Elezović, Ivo Trković, Stijepo Korić, Ivo Čupić, Mario Blažić (od 75' Antun Macan), Niko Bratoš (od 63' Miran Redžić), Antonio Čupić (od 59' Đuro Trković), Ivo Kovačević, Antonio Mušić (od 83' Božo Čupić), Tomislav Grubešić (od 87' Jurica Ivanković)
Trener: Josip Papić

Omladinac: Joško Rešić, Ivan Jurica, Lovre Lesić, Igor Šantić (od 81' Stipan Kovčo), Jakov Parlov, Leone Katić, Daniel Žarković, Jakov Šarić (od 46' Bruno Antičević), Stjepan Povijač, Kristian Simić, Mateo Crnić (od 46' Ante Pavličević)
Trener: Ivan Ivelja

Suci: Mato Kalafatović, Mato Bajurin, Nikša Dominiković

Strijelci: 1:0 Niko Bratoš - 9', 2:0 Nermin Elezović - 18', 3:0 Đuro Trković - 73', 3:1 Stjepan Povijač - 79' (11m), 4:1 Miran Redžić - 85'