Večeras prvi dan turnira, premijera službene pjesme, spota, i malo drugačiji ždrijeb

Prvi dan turnira

Nakon što je početak turnira odgođen zbog kiše i drugih obaveza za dva dana, konačno smo dočekali i početak turnira, a prvim mečom u 20:00 sati turnir će otvoriti prošlogodišnji pobjednici Ajde Lezi protiv ekipe Rođaci.

Ali, novosti ima još...

S ponosom možemo najaviti da smo napokon nakon dugo godina realizirali jednu ideju, a to je pjesma o Grudi odnosno o Gruda Openu. Pjesma je realizirana uz pomoć Antonia Bratoša, koji je napisao tekst i glazbu, te Tonija Butigana koji je bio zadužen za aranžman, produkciju i mastering, i uz malu pomoć Ivane Butigan na pratećim vokalima. Ekskluzivno, večeras negdje iza 22:00, ispred Doma, na terenu Gruda Opena je službena premijera pjesme i video spota koji smo napravili uz kombinaciju dosta arhivskih snimaka Grude, a postoji mogućnost snimanja pravog video spota, ali o tome ćemo nekom drugom prilikom.

Proteklih nekoliko dana na našoj facebook stranici smo objavljivali teasere pjesme i spota, a jedan od njih je u nastavku.

Što se tiče promjena u ždrijebu natjecanja, malo smo promijenili koliko ekipa prolazi dalje, i na koji način, da bi se dobilo na zanimljivosti, i pružila veća šansa ekipama koje ne uspiju sve pobijediti.

Dakle, uz 13 pobjednika, u drugu fazu prolazi još 11 najboljih drugih (umjesto najavljenih 3), te se tako dobiju 24 ekipe. Potom se za sve njih zajedno formira tablica, te prvih 16 igra međudobno, i 8 pobjednika prolazi u osminu finala, a 8 poraženih igra dodatnu utakmicu protiv ostalih 8 (od 17. do 24.). Pobjednici tih utakmica se pridružuju onoj prvoj osmorici pobjednika u osmini finala, a dalje turnir ide do kraja klasičnim knock-out sustavom. Na ovaj način ekipa s čak dva poraza može ipak proći u osminu finala, pa i dalje, što svakako doprinosi zanimljivosti turnira.